Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag »

Nieuws

Landgoedwinkel Heerlijkheid Mariënwaerdt maakt kans op prijs Beste Biowinkel 2017

De genomineerden voor de verkiezing van de beste biologische winkel 2017 zijn bekend. Een vakjury selecteerde 12 winkels.  Vanaf 16 november mag het publiek haar stem uitbrengen. In deze regio maakt Landgoedwinkel Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd kans op de prijs in de categorie boerderijwinkels. Het publiek kan deze winkel aan een overwinning helpen door te stemmen. Winnaars mogen een jaar lang de titel ‘Beste biologische winkel 2017’ voeren en zijn zo het visitekaartje van de branche. De Verkiezing van de Beste biologische winkel is een initiatief van de Biowinkelvereniging en Bionext.

De verkiezing is de enige verkiezing in Nederland waar biologische speciaalzaken zich met elkaar kunnen meten. Winkels die minimaal 90 % biologisch aanbod in voeding hebben kunnen meedoen. Er zijn 4 categorieën: boerderijwinkel, middelgrote winkel, grote winkel en webwinkel. Dit jaar staat het thema transparantie centraal. Op welke manier laat een winkel zien waar de producten die in de winkel liggen vandaan komen? Hoe wordt de producent belicht? Bavo van den Idsert, directeur Bionext: “Biologische speciaalzaken hebben vaak korte lijnen met hun leveranciers. Zij zijn bij uitstek in staat om te laten zien waar en op welke wijze het verkochte voedsel geproduceerd wordt. En dan gaat het om alle producten, niet alleen om die van de biologische boer uit de regio. Met deze verkiezing kunnen winkels laten zien waar ze zo sterk in zijn staan ten opzichte van de grote supermarkten”

De genomineerde winkels
Overige genomineerden bij de boerderijwinkels zijn Bioboerderij’t Schop Hilvarenbeek en het Kleinlangevelsloo – Biologisch made easy! in Raalte. In de categorie middelgrote winkels gaat de strijd tussen Estafette Bos en Lommer – Amsterdam, Ekoplaza Zadelstraat – Utrecht en Ekoplaza Schoorl. In de categorie grote winkels strijden Natuurwinkel Amersfoort, Ekoplaza Alkmaar en Estafette Alkmaar om de titel. Bij de webwinkels zijn de genomineerden: Hofwebwinkel.nl, ekonoom.nl en beterbio.nl.

Online stemmen
De jury heeft in elke categorie 3 winkels genomineerd. Vanaf 16 november kan het publiek stemmen op de genomineerde winkels op www.bestebiowinkel.nl. De vakjury gaat de komende weken onaangekondigd op bezoek bij de genomineerde winkels en doet een bestelling in de genomineerde webwinkels. Hun professionele oordeel wordt naast de publieksstemmen gelegd. De mening van de jury telt voor 80 % mee, de publieksstemmen voor 20 %. Het publiek kan tot 31 december 2016 stemmen en maakt kans op mooie prijzen.
Uiteindelijk maakt de jury op woensdag 18 januari 2017, op de Bio-beurs in Zwolle, bekend welke winkels zich beste biologische winkel van Nederland mogen noemen.

Samenstelling jury
De vakjury bestaat uit:
• Michiel Bussink, journalist met een specialisme op eten en drinken, voedsel en landbouw
• Henk Hofstede, Sector Banker Retail ABN AMRO
• Roosmarijn Saat, eigenaar biologische speciaalzaak Gimsel Rotterdam, winnaar verkiezing 2016    categorie grote winkel
• Kitty Koelemeijer, hoogleraar Marketing & Retailing aan Nyenrode Business Universiteit

Terug naar overzicht

Meer Mariënwaerdt

Pannenkoekenhuis de Stapelbakker

Pannenkoekenhuis de Stapelbakker

De lekkerste pannenkoeken van biologische oogst eet u bij Pannenkoekenhuis de Stapelbakker. Geniet op een van de grote terrassen, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin, op de skelterbaan of op het springkussen. Onze pannenkoekenboerderij ligt centraal gelegen tussen Den Bosch en Utrecht, en is daarmee ook heel geschikt als zakelijke ontmoetingsplek en doordeweekse lunch. Voor families en grote groepen zijn er flinke stamtafels. Voor onze zakelijke gasten hebben wij ook kleinere, intieme vergaderlocaties, natuurlijk met gratis wifi.

Lees meer>>

Uniek trouwen

trouwen

Trouwen in een koetshuis of buiten trouwen in een boomgaard? Geef je ja-woord op het authentieke landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in één van de originele, unieke trouwlocaties. Ook voor een unieke winterbruiloft of madiwobruiloft kun je op het landgoed terecht. Lees meer »

Inspirerend vergaderen

vergaderen widget

Op landgoed Mariënwaerdt bevinden zich meerdere sfeervolle vergaderlocaties dicht bij elkaar. Haal het beste uit uw vergadering, teambuilding, seminar of personeelsfeest in een inspirerende omgeving. Mariënwaerdt is ook een geliefde evenementlocatie en congreslocatie.

Lees meer »

Bijzonder overnachten

Multiple Entry Overnachten 2

Smaakt uw bezoek aan het landgoed naar meer? Kies voor bijzonder overnachten in B&B De Neust of verblijf een weekend, (mid)week of nog langer in een van onze authentieke vakantiehuizen. Geniet op dit bijzondere vakantieadres van het originele vakantiehuis Buitenleven, met zijn rietgedekte kap, witgepleisterde muren en cottagestijl. Of kies voor een verblijf in de Abtsbouwing, voor een bijzondere vakantie.

Lees meer »

Genieten van landgoedproducten

kerstpakket widget

Maak kennis met de delicatessen van Mariënwaerdt. Alle producten zijn biologisch en vol van smaak. Ontdek ze in de Landgoedwinkel of bij een winkelier bij u in de buurt. Geef ze ook eens cadeau in een stijlvol kerstpakket!

Lees meer »

Feestlocatie nodig?

Multiple Entry feest particulier 2

Vier uw bijzondere gelegenheid in de prachtige omgeving van Mariënwaerdt. Deze unieke feestlocatie in Midden-Nederland maakt uw feest, jubileum of verjaardag gegarandeerd tot een succes. Wij helpen u graag bij de voorbereidingen van uw feest. Onze authentieke feestzalen in een landelijke omgeving zorgen voor een ontspannen bijeenkomst, waar u en uw naasten nog lang van zullen nagenieten.
Lees meer »