Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag »

Duurzaam en biologisch

Duurzaam en biologisch

Duurzaamheid en Heerlijkheid Mariënwaerdt gaan hand in hand. Een landgoed dat al 280 jaar in handen is van dezelfde familie en dat vrijwel ongewijzigd is gebleven, móet wel duurzaam worden beheerd. Dit uit zich onder meer in de respectvolle manier waarop wij omgaan met de natuur, het land en alles wat daarop leeft. De akkerbouw en veeteelt op het landgoed gebeuren biologisch, zonder gebruik van onnodige chemicaliën of medicijnen. Om schadelijke insecten te weren van de akkers, maken we gebruik van bloeiende akkerranden die dit ongedierte aantrekken waardoor de akkers niet worden aangetast. Bovendien stimuleren deze randen de bijenpopulatie.

Hooibergen op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Biodiversiteit en levend erfgoed

Duurzaam zijn ook de oergranen die we laten groeien op het landgoed, in samenwerking met Wageningen Universiteit.  Een envelopje zaden van oergranen (afkomstig van de zadenbank in Spitsbergen) werd een wuivend graanveld op de eeuwenoude akkers van Mariënwaerdt. Deze granen horen thuis op het landgoed. Hiermee dragen we ons steentje bij aan de  biodiversiteit in Nederland. Ook de Lakenvelder koeien gedijen goed op Mariënwaerdt; van oudsher zijn dit ook echte landgoeddieren. Inmiddels telt de kudde op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt ruim 50 Lakenvelders. We vinden het belangrijk dit levend erfgoed in stand te houden. Heerlijkheid Mariënwaerdt is vanwege haar inzet hiervoor ZeldzaamLEKKER Centrum.

Lakenvelder koeien op Heerlijkheid Mariënwaerdt

 

Biologische landgoedoogst

In de keukens van onze restaurants De Stapelbakker en Brasserie Marie en van onze locatieverhuur gebruiken we zo veel mogelijk van de eigen, biologische landgoedoogst en streekproducten uit de nabije omgeving. Goed voor het milieu en bovendien gewoon heel erg lekker!

Oergranen op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Meer Mariënwaerdt

Pannenkoekenhuis de Stapelbakker

Pannenkoekenhuis de Stapelbakker

De lekkerste pannenkoeken van biologische oogst eet u bij Pannenkoekenhuis de Stapelbakker. Geniet op een van de grote terrassen, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin, op de skelterbaan of op het springkussen. Onze pannenkoekenboerderij ligt centraal gelegen tussen Den Bosch en Utrecht, en is daarmee ook heel geschikt als zakelijke ontmoetingsplek en doordeweekse lunch. Voor families en grote groepen zijn er flinke stamtafels. Voor onze zakelijke gasten hebben wij ook kleinere, intieme vergaderlocaties, natuurlijk met gratis wifi.

Lees meer>>

Uniek trouwen

trouwen

Trouwen in een koetshuis of buiten trouwen in een boomgaard? Geef je ja-woord op het authentieke landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in één van de originele, unieke trouwlocaties. Ook voor een unieke winterbruiloft of madiwobruiloft kun je op het landgoed terecht. Lees meer »

Inspirerend vergaderen

vergaderen widget

Op landgoed Mariënwaerdt bevinden zich meerdere sfeervolle vergaderlocaties dicht bij elkaar. Haal het beste uit uw vergadering, teambuilding, seminar of personeelsfeest in een inspirerende omgeving. Mariënwaerdt is ook een geliefde evenementlocatie en congreslocatie.

Lees meer »

Bijzonder overnachten

Multiple Entry Overnachten 2

Smaakt uw bezoek aan het landgoed naar meer? Kies voor bijzonder overnachten in B&B De Neust of verblijf een weekend, (mid)week of nog langer in een van onze authentieke vakantiehuizen. Geniet op dit bijzondere vakantieadres van het originele vakantiehuis Buitenleven, met zijn rietgedekte kap, witgepleisterde muren en cottagestijl. Of kies voor een verblijf in de Abtsbouwing, voor een bijzondere vakantie.

Lees meer »

Genieten van landgoedproducten

kerstpakket widget

Maak kennis met de delicatessen van Mariënwaerdt. Alle producten zijn biologisch en vol van smaak. Ontdek ze in de Landgoedwinkel of bij een winkelier bij u in de buurt. Geef ze ook eens cadeau in een stijlvol kerstpakket!

Lees meer »

Feestlocatie nodig?

Multiple Entry feest particulier 2

Vier uw bijzondere gelegenheid in de prachtige omgeving van Mariënwaerdt. Deze unieke feestlocatie in Midden-Nederland maakt uw feest, jubileum of verjaardag gegarandeerd tot een succes. Wij helpen u graag bij de voorbereidingen van uw feest. Onze authentieke feestzalen in een landelijke omgeving zorgen voor een ontspannen bijeenkomst, waar u en uw naasten nog lang van zullen nagenieten.
Lees meer »