Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag »

Wandelen en fietsen

Wandelen langs monumenten

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is een heerlijke plek om enkele dagen of weken door te brengen. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Wij hebben vier wandelroutes op het landgoed uitgezet, variërend in lengte. Voor een lekker ommetje, langs monumentale panden en mooie vergezichten, maar ook voor een langere tocht. De kortste route is 2,5 kilometer, de langste 12,5. Om het landgoed in al zijn heerlijkheden te kunnen beleven heeft Wandelen in Rivierenland twee routes samengevoegd. Het nieuwe wandelkeuzenetwerk Rivierenland brengt 1000 kilometer aan bestaande wandelroutes samen, met elkaar verbonden door handige en makkelijk herkenbare bewegwijzering. Op de website wandeleninrivierenland.nl vind je alle wandelingen door Rivierenland overzichtelijk bij elkaar.

BEESD-RODE KRUIS-BLOESEMTOCHT

Fietsen door het Rivierenland

Meerdere Rivierenland- en ANWB fietsroutes komen over landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Zij laten u de Betuwe op z’n best zien, vooral in het voor- en najaar, als de fruitbomen het beeld bepalen. Vanaf de dijken en in de uiterwaarden is er vaak een schitterend zicht op de rivieren. Kolken en wielen tonen de strijd tegen het water. De verschillende dorpen die deze paden aandoen – Leerdam, Beesd, Geldermalsen, Tiel, Kesteren en Opheusden – zijn ook goed per trein bereikbaar. Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is een erkende Fietsstop en dus een ideaal startpunt om het Rivierenland per fiets te gaan ontdekken. Kijk hier voor diverse fietsroutes of kom naar de Landgoedwinkel op de Oude Waag 21 en laat u informeren.

 

Wat is er te doen?

Alle activiteiten en evenementen op het landgoed vindt u in onze agenda. Wilt u weten wat er in de omgeving te doen is in een bepaalde periode? Kijk eens bij RBT Rivierenland of Betuweroutes. Op www.bloesem.info kunt u bijhouden of er al bloesem bloeit aan de fruitbomen in de Betuwe.

Uitgangspunt voor alle routes – zowel wandelen als fietsen – is Pannenkoekenhuis De Stapelbakker. U kunt hier gratis parkeren! Bovendien kunt u in de naastgelegen Landgoedwinkel alle routes verkrijgen. En wat is er lekkerder om uw tocht te besluiten met een heerlijk drankje op het terras of etentje bij De Stapelbakker of Brasserie Marie

planjeroute.nl - fietsen in de omgeving van Heerlijkheid Mariënwaerdt

 

Meer Mariënwaerdt

Pannenkoekenhuis de Stapelbakker

Pannenkoekenhuis de Stapelbakker

De lekkerste pannenkoeken van biologische oogst eet u bij Pannenkoekenhuis de Stapelbakker. Geniet op een van de grote terrassen, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin, op de skelterbaan of op het springkussen. Onze pannenkoekenboerderij ligt centraal gelegen tussen Den Bosch en Utrecht, en is daarmee ook heel geschikt als zakelijke ontmoetingsplek en doordeweekse lunch. Voor families en grote groepen zijn er flinke stamtafels. Voor onze zakelijke gasten hebben wij ook kleinere, intieme vergaderlocaties, natuurlijk met gratis wifi.

Lees meer>>

Uniek trouwen

trouwen

Trouwen in een koetshuis of buiten trouwen in een boomgaard? Geef je ja-woord op het authentieke landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in één van de originele, unieke trouwlocaties. Ook voor een unieke winterbruiloft of madiwobruiloft kun je op het landgoed terecht. Lees meer »

Inspirerend vergaderen

vergaderen widget

Op landgoed Mariënwaerdt bevinden zich meerdere sfeervolle vergaderlocaties dicht bij elkaar. Haal het beste uit uw vergadering, teambuilding, seminar of personeelsfeest in een inspirerende omgeving. Mariënwaerdt is ook een geliefde evenementlocatie en congreslocatie.

Lees meer »

Bijzonder overnachten

Multiple Entry Overnachten 2

Smaakt uw bezoek aan het landgoed naar meer? Kies voor bijzonder overnachten in B&B De Neust of verblijf een weekend, (mid)week of nog langer in een van onze authentieke vakantiehuizen. Geniet op dit bijzondere vakantieadres van het originele vakantiehuis Buitenleven, met zijn rietgedekte kap, witgepleisterde muren en cottagestijl. Of kies voor een verblijf in de Abtsbouwing, voor een bijzondere vakantie.

Lees meer »

Genieten van landgoedproducten

kerstpakket widget

Maak kennis met de delicatessen van Mariënwaerdt. Alle producten zijn biologisch en vol van smaak. Ontdek ze in de Landgoedwinkel of bij een winkelier bij u in de buurt. Geef ze ook eens cadeau in een stijlvol kerstpakket!

Lees meer »

Feestlocatie nodig?

Multiple Entry feest particulier 2

Vier uw bijzondere gelegenheid in de prachtige omgeving van Mariënwaerdt. Deze unieke feestlocatie in Midden-Nederland maakt uw feest, jubileum of verjaardag gegarandeerd tot een succes. Wij helpen u graag bij de voorbereidingen van uw feest. Onze authentieke feestzalen in een landelijke omgeving zorgen voor een ontspannen bijeenkomst, waar u en uw naasten nog lang van zullen nagenieten.
Lees meer »