Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag »

Activiteiten & workshops

Rondleiding door Huize Mariënwaerdt en de moestuin

Onze ervaren gidsen leiden uw gezelschap door de moestuin, de linnenkamer en de oude refter (eetkamer) van Huize Mariënwaerdt. Ook de eeuwenoude gedenksteen van de voorlaatste abt van de Abdij Mariënwaerdt wordt niet overgeslagen. Minimumaantal deelnemers voor deze rondleiding is 15 personen. Vanaf 25 personen wordt de groep in kleinere groepen opgesplitst.
€ 7,50 per persoon. Rondleiding door Het Grote Huis

Teambuilding: Construction Challenge

Ga een uitdaging en avontuurlijke opdracht aan in de wereld van metaal en constructie met de volwassen, grote variant van Meccano. Maak uw eigen voer- of vaartuig met boutjes en moertjes. Tijdens het bouwen zijn er bovendien verschillende spelen om amuletten te verdienen voor het eindspel. Na het bouwen worden mens en machine aan de ultieme test onderworpen. Nu komt het erop aan: welk team heeft de beste en mooiste constructie gebouwd en is in staat de concurrentie te verpletteren? Bouw met uw team de beste machine en win de challenge!
Voor groepen vanaf 40 personen
Vanaf € 42,50 per pers.

 

Workshop Schermen

Gewapend met een schermsabel, een beschermend masker en speciale kleding volgen de deelnemers deze schermworkshop. De professionele schermleraar leert u diverse technieken en u bent al vrij snel in staat deze toe te passen. In 1-tegen-1-duels leert u de aanval- en verdedigingstechnieken. Doordat er steeds doorgedraaid wordt, komt iedereen wel een keer tegenover elkaar te staan.
Vanaf € 21,- per persoon

 Schermworkshop

Workshop Valkenieren bij de baron

Tijdens een uitgebreide demonstratie maakt u kennis met circa 15 verschillende soorten roofvogels: arenden, haviken, valken, buizerds, gieren en uilen. De toeschouwers worden meerdere keren gevraagd te assisteren. U krijgt dan bijvoorbeeld een handschoen aan waarop de vogel kan landen. Of u rent met een nepprooi voor de roodstaartbuizerd, er landt een klein Amerikaans torenvalkje op uw hoofd of een slangeneter jaagt achter een slang aan. Valkenieren bij de baron staat garant voor een spectaculaire break tijdens uw zakelijke bijeenkomst! € 650,- (ongeacht het aantal deelnemers)

Roofvogelworkshop

Workshop Graffiti

In de workshop graffiti leert u de niet-eenvoudige techniek van het spuiten en het schilderen in de juiste verhoudingen en vormen. De workshop graffiti is een originele workshop waaraan alle deelnemers actief deelnemen om het uiterste uit hun creatieve genen te halen. De workshop is een creatieve vergaderonderbreking of teambuildingsactiviteit waarin gezamenlijk een kunstwerk wordt geproduceerd.
Vanaf € 42,- per persoon

 

Workshop Percussie

De percussieworkshop staat garant voor ultieme muzikale teambuilding. De deelnemers leren groepsgewijs op verschillende percussie-instrumenten eigen ritmes te spelen. De groepen worden vervolgens één voor één samengevoegd, waarvoor teamwork en naar elkaar luisteren noodzakelijk zijn. Langzaam maar zeker dirigeert de percussietrainer de verschillende instrumenten naar een uniek muziekstuk dat als een concert door de locatie klinkt.

 

Shooting games

Tijdens de Shooting games maakt u kennis met de kruisboog, handboog en luchtbuks. Er worden teams ingedeeld die het tegen elkaar opnemen met deze verschillende schietvormen. Over iedere schietvorm krijgt u eerst een duidelijke instructie. Het programma wordt afgesloten met een schiettoernooi.

Shooting games op landgoed Mariënwaerdt

Wie is de Mol?

Fan van het bekende tv-programma ‘Wie is de Mol’? Speel het spel zelf met vrienden, collega’s of relaties! De teams worden een middag lang onderworpen aan tests en uitdagingen, terwijl ze proberen te achterhalen wie de mollen zijn. En dat zorgt voor de nodige spanning: enerzijds moeten de spelkandidaten goed samenwerken om de opdrachten te laten slagen, anderzijds kunnen zij elkaar misschien wel niet vertrouwen…

 

Op zoek naar het geheim van Mariënwaerdt

In teams van maximaal 12 personen gaan de deelnemers het geheim van Mariënwaerdt ontrafelen. Met behulp van een GPS en routeboek lopen de teams van MapPoint naar MapPoint. Op iedere MapPoint bevindt zich een opdracht. Wanneer deze goed uitgevoerd worden, verdient het team een aanwijzing. Alle aanwijzingen samen ontrafelen het geheim… Tijdens deze activiteit maakt u uitgebreid kennis met het landgoed en zijn geschiedenis. Een gids gaat met u mee op pad en vertelt u graag over de Heerlijkheid.

 

Winteractiviteiten

In de wintermaanden kunt u uw bijeenkomst uitbreiden met:

* Op zoek naar het geheim van Koning Winter (2 uur)
* WinterSpelen (2 uur of 3,5 uur)
* Energy Break (1,5 uur)

 

Landgoedfair en Kerstfair

Tijdens de Landgoedfair (19 t/m 23 augustus 2015) en Kerstfair (10 t/m 13 december 2015) kunt u uw zakelijke bijeenkomst aanvullen met of houden op het fairterrein. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Meer Mariënwaerdt

Pannenkoekenhuis de Stapelbakker

Pannenkoekenhuis de Stapelbakker

De lekkerste pannenkoeken van biologische oogst eet u bij Pannenkoekenhuis de Stapelbakker. Geniet op een van de grote terrassen, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin, op de skelterbaan of op het springkussen. Onze pannenkoekenboerderij ligt centraal gelegen tussen Den Bosch en Utrecht, en is daarmee ook heel geschikt als zakelijke ontmoetingsplek en doordeweekse lunch. Voor families en grote groepen zijn er flinke stamtafels. Voor onze zakelijke gasten hebben wij ook kleinere, intieme vergaderlocaties, natuurlijk met gratis wifi.

Lees meer>>

Uniek trouwen

trouwen

Trouwen in een koetshuis of buiten trouwen in een boomgaard? Geef je ja-woord op het authentieke landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in één van de originele, unieke trouwlocaties. Ook voor een unieke winterbruiloft of madiwobruiloft kun je op het landgoed terecht. Lees meer »

Inspirerend vergaderen

vergaderen widget

Op landgoed Mariënwaerdt bevinden zich meerdere sfeervolle vergaderlocaties dicht bij elkaar. Haal het beste uit uw vergadering, teambuilding, seminar of personeelsfeest in een inspirerende omgeving. Mariënwaerdt is ook een geliefde evenementlocatie en congreslocatie.

Lees meer »

Bijzonder overnachten

Multiple Entry Overnachten 2

Smaakt uw bezoek aan het landgoed naar meer? Kies voor bijzonder overnachten in B&B De Neust of verblijf een weekend, (mid)week of nog langer in een van onze authentieke vakantiehuizen. Geniet op dit bijzondere vakantieadres van het originele vakantiehuis Buitenleven, met zijn rietgedekte kap, witgepleisterde muren en cottagestijl. Of kies voor een verblijf in de Abtsbouwing, voor een bijzondere vakantie.

Lees meer »

Genieten van landgoedproducten

kerstpakket widget

Maak kennis met de delicatessen van Mariënwaerdt. Alle producten zijn biologisch en vol van smaak. Ontdek ze in de Landgoedwinkel of bij een winkelier bij u in de buurt. Geef ze ook eens cadeau in een stijlvol kerstpakket!

Lees meer »

Feestlocatie nodig?

Multiple Entry feest particulier 2

Vier uw bijzondere gelegenheid in de prachtige omgeving van Mariënwaerdt. Deze unieke feestlocatie in Midden-Nederland maakt uw feest, jubileum of verjaardag gegarandeerd tot een succes. Wij helpen u graag bij de voorbereidingen van uw feest. Onze authentieke feestzalen in een landelijke omgeving zorgen voor een ontspannen bijeenkomst, waar u en uw naasten nog lang van zullen nagenieten.
Lees meer »