Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag »

Paardencoaching

Voor organisaties, managers en teams die op een andere manier willen kijken is een workshop paardencoaching bij uitstek geschikt. Combineer deze workshop bijvoorbeeld met een vergaderarrangement om tot een grotere opbrengst van uw bijeenkomst te komen.

Coaching en teambuilding

Bij teambegeleiding, leiderschapsvragen, individuele coaching en bij dilemma’s of conflictsituaties geeft het werken met paarden namelijk veel inzicht. Een paard is onbevooroordeeld en spiegelt met ‘zachte ogen’ de mens en de groep. Als kuddedier geeft het paard de deelnemer(s) loepzuivere feedback en scant de situatie: wat is er zichtbaar, hoe lopen de verbindingen, wat zijn de ingesleten patronen, welke beweging is er op dit moment wenselijk? Want overlevingsmechanismen zijn zinvol in tijden van crisis, maar kunnen ons ook het zicht op de richting van een oplossing ontnemen. Deze heldere blik versterkt een persoon en het team en de organisatie als geheel. Een heus ‘paardenmiddel’, in de positieve zin. De workshops paardencoaching worden gegeven door Annemieke Hijink op de Paarden Heerlijkheid aan de rand van het landgoed.

Paarden op landgoed Mariënwaerdt

Een dagdeel paardencoaching

–    Voorafgaand: gesprek over de wensen van de cliënt.
–    Inleiding en intakegesprek op de dag zelf.
–    Aan het werk met de paarden.
–    Terugkoppeling van de reacties van het paard.
–    Nabespreking en afronding.

dgoedpoort Heerlijkheid Mariënwaerdt

Ervaringen met paardencoaching

‘Door de primaire reactie van het paard en de feedback van Annemieke als begeleider, krijg je informatie boven tafel die je ergens wel weet maar waarvan je je nu volledig bewust wordt, zodat je ernaar gaat handelen.’ (Rob van Coolwijk, advocatenpraktijk Sliepenbeek-Van Coolwijk)

‘Het was een mooie en goede middag waar ik nog regelmatig aan terug denk en ook over vertel’. (Els Jongepier, workshopdeelnemer).

‘Een prachtige, leerzame, en effectieve teambuildingsessie. We leerden via de oefening in de paardenbak over onszelf, over elkaar, over de manier waarop wij leiderschap uitoefenen  of de wijze waarop een paard leiding ontvangt.’ (Eiko Smid, interim-teamleider Public Affairs Rabobank Nederland.)

‘Het samenspel tussen paard en Annemieke is opzienbarend en helpt om aan de deelnemers een heel goed inzicht te geven in wat er nu eigenlijk speelt. (…) Al met al een aanrader en opnieuw wordt bij mij de gedachte versterkt dat systemisch werken een mooie aanvulling kan zijn bij het uitoefenen van je vak als mediator.’ (Joyce Korver, mediationpraktijk Betuwebemiddeling)

‘Ik had eigenlijk niets met paarden. Onder begeleiding van Annemieke leerde ik zien hoe rechtstreeks, onontkoombaar en liefdevol ze ons mensen spiegelen.’ (Inge Knoope, bureau Ik & Jij)

Meer Mariënwaerdt

Pannenkoekenhuis de Stapelbakker

Pannenkoekenhuis de Stapelbakker

De lekkerste pannenkoeken van biologische oogst eet u bij Pannenkoekenhuis de Stapelbakker. Geniet op een van de grote terrassen, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin, op de skelterbaan of op het springkussen. Onze pannenkoekenboerderij ligt centraal gelegen tussen Den Bosch en Utrecht, en is daarmee ook heel geschikt als zakelijke ontmoetingsplek en doordeweekse lunch. Voor families en grote groepen zijn er flinke stamtafels. Voor onze zakelijke gasten hebben wij ook kleinere, intieme vergaderlocaties, natuurlijk met gratis wifi.

Lees meer>>

Uniek trouwen

trouwen

Trouwen in een koetshuis of buiten trouwen in een boomgaard? Geef je ja-woord op het authentieke landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in één van de originele, unieke trouwlocaties. Ook voor een unieke winterbruiloft of madiwobruiloft kun je op het landgoed terecht. Lees meer »

Inspirerend vergaderen

vergaderen widget

Op landgoed Mariënwaerdt bevinden zich meerdere sfeervolle vergaderlocaties dicht bij elkaar. Haal het beste uit uw vergadering, teambuilding, seminar of personeelsfeest in een inspirerende omgeving. Mariënwaerdt is ook een geliefde evenementlocatie en congreslocatie.

Lees meer »

Bijzonder overnachten

Multiple Entry Overnachten 2

Smaakt uw bezoek aan het landgoed naar meer? Kies voor bijzonder overnachten in B&B De Neust of verblijf een weekend, (mid)week of nog langer in een van onze authentieke vakantiehuizen. Geniet op dit bijzondere vakantieadres van het originele vakantiehuis Buitenleven, met zijn rietgedekte kap, witgepleisterde muren en cottagestijl. Of kies voor een verblijf in de Abtsbouwing, voor een bijzondere vakantie.

Lees meer »

Genieten van landgoedproducten

kerstpakket widget

Maak kennis met de delicatessen van Mariënwaerdt. Alle producten zijn biologisch en vol van smaak. Ontdek ze in de Landgoedwinkel of bij een winkelier bij u in de buurt. Geef ze ook eens cadeau in een stijlvol kerstpakket!

Lees meer »

Feestlocatie nodig?

Multiple Entry feest particulier 2

Vier uw bijzondere gelegenheid in de prachtige omgeving van Mariënwaerdt. Deze unieke feestlocatie in Midden-Nederland maakt uw feest, jubileum of verjaardag gegarandeerd tot een succes. Wij helpen u graag bij de voorbereidingen van uw feest. Onze authentieke feestzalen in een landelijke omgeving zorgen voor een ontspannen bijeenkomst, waar u en uw naasten nog lang van zullen nagenieten.
Lees meer »