• Landelijk vergaderen in Midden-Nederland
  • Diverse authentieke sublocaties
  • Uitgebreide culinaire mogelijkheden

Leuk in ieder jaargetijde

onze landgoedactiviteiten

Op ons eeuwenoude landgoed is er ieder jaargetijde veel te beleven. Naast onze historische locaties bieden wij diverse activiteiten die een ideale toevoeging kunnen zijn aan jouw zakelijke bijeenkomst of evenement. Ontdek de prachtige historie en natuur tijdens een rondleiding of fiets- of wandeltocht over het landgoed of ontdek de omgeving rondom de Linge tijdens een rondvaart op boltjalk Aeltje.   

 

De grote trots van Frans

Rondvaartboot Aeltje

Wellicht ken je haar al uit de televisieserie ‘In het hart van ons Landgoed’, waar de restauratie van Aeltje centraal stond. Deze ruim 100 jaar oude boltjalk is vernoemd naar de dochter van de voorlaatste abt van het klooster Mariënweerd, waaruit het landgoed is ontstaan. Na een lang restauratieproces is Aeltje nu officieel in gebruik als rondvaartboot.  

Tijdens een rondvaart geniet je van de prachtige omgeving rondom rivier de Linge en leer je meer over de historie van Aeltje en het landgoed. Bewonder het boothuis en vaar o.a. langs Molen de Vrijheid welke al sinds de 14e eeuw onder de abdij Mariënweerd viel.  

Aeltje is van alle gemakken voorzien. Zo zit er een klein keukentje in waar (h)eerlijke borrelhapjes klaargemaakt kunnen worden en is er een wc op de boot. Het is een ruime boot die voor een groep van 15 tot 50 personen plaats biedt. Onze Aeltje is helaas niet rolstoelvriendelijk. 

Verzorgd door de Vrienden van Mariënwaerdt

Een unieke rondleiding

De naam ‘Heerlijkheid’ verwijst naar de ‘heerlijke’ rechten die de eigenaar van het landgoed kreeg bij aankoop: jacht-, pacht- en visrecht en het beheer van wegen en watergangen. ’Mariënwaerdt’ betekent ‘eiland van Maria’. Een waard is een oude benaming voor een stuk land dat is ingesloten door rivieren. Het klooster bevond zich op de grens van de provincies Utrecht, Holland, Gelre (Gelderland) en Brabant. Wil je meer weten over de rijke historie van het landgoed en een leuke activiteit toevoegen aan jouw zakelijke bijeenkomst? Onze rondleiders vertellen je graag meer over de geschiedenis van het landgoed.  

  • Rondleiding uitsluitend op reservering van maandag t/m zaterdag tussen 11.00-16.00 uur. Niet op zon- en feestdagen. 
  • Tijdsduur ca. 75 minuten. 
  • Minimaal 15 personen, bij kleinere gezelschappen worden er 15 personen in rekening gebracht. 
  • Prijs € 7.50 p.p. 
Rondleiding in het Grote Huis Dag van het kasteel - Het grote huis

Langs paden, lanen & velden

Wandelen op het landgoed

Onze unieke vergaderlocaties bevinden zich in een inspirerende bosrijke omgeving. Geniet optimaal van rust en stilte en kom samen met jouw team tot nieuwe inzichten tijdens een uitgebreide wandeling over ons prachtige landgoed. De uitgestrekte akkervelden, grazende Lakenvelders en natuurlijk de beroemde Notenlaan laten een onuitwisbare indruk achter.

Wandelroutes 

 

Meer informatie over onze locaties? Plan een vrijblijvend locatiebezoek om een kijkje te nemen.

Plan een locatiebezoek
0345 68 70 10

Waar is het landgoed allemaal geschikt voor als locatie?

Ons landgoed is voor veel vieringen geschikt: