• Unieke locaties op het landgoed
  • Uitgebreide culinaire mogelijkheden
  • Volledig verzorgd

Unieke locaties op ons landgoed

Je kunt je feest zowel in één van onze historische binnen- als buitenlocaties vieren. Onze sfeervolle locaties liggen allemaal op loopafstand van elkaar en zijn daarmee onderling eenvoudig te combineren. Kies voor een unieke, historische locatie op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt en vier samen met jouw gasten een onvergetelijk feest!

Niet alleen voor particulieren zijn wij de ideale locatie, ook voor kleine én grote zakelijke bijeenkomsten kun je bij ons terecht. Van evenementen tot vergaderingen voor je bedrijf; op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt kan het allemaal!

Plan een locatiebezoek
Bijzondere feestlocatie - het koetshuis Locatie bedrijfsevenement - koetshuis 1 Locatie bedrijfsevenement - koetshuis overzicht
Bijzondere feestlocatie - De Jachtkamer
Feestlocaties - De Hooge Schuur Locatie bedrijfsevenement - hooge schuur 2
Bijzondere Feestlocatie - De Grote en Kleine Hooiberg

Locatie:

KOETSHUIS

Het Koetshuis op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt bestaat uit twee aaneengesloten ruimtes: het Koetshuis zelf én de voormalige paardenstallen. Met subtiele decoraties als leren halsters aan de wand is dit altijd nog terug te zien en hangt er een unineke sfeer in het Koetshuis. Hier heb je een prachtig uitzicht op het Grote Huis waar al vele baronnen en baronessen gewoond hebben en proef je de sfeer van vele eeuwen historie.

Omdat het Koetshuis uit twee ruimtes bestaat, is het mogelijk om één ruimte te gebruiken als ontvangstruimte en de andere als uiteindelijke feestlocatie. Er zijn diverse mogelijkheden door de handige indeling van de locatie.

NIEUWE REFTER

De Nieuwe Refter ontleent zijn naam aan de eetzaal (refter) van de voormalige abdij Mariënwaerdt. Deze prachtige trouwlocatie bevindt zich schuin tegenover het Koetshuis. Het is een karakteristieke schuur met een prachtige open keuken. In de Nieuwe Refter bevindt zich ook een grote bar voor alle feestelijke drankjes. Deze prachtige locatie beschikt over 128 m², groot genoeg voor een waanzinnig feest én een heerlijk diner. Er zijn heel veel mogelijkheden, van alleen een borrel tot een mega feestbuffet voor 80 personen, alles kan hier!

JACHTKAMER

Een intieme, gezellige sfeer op je feest. Dat bereik je met de Jachtkamer. Door het gebruik van veel, robuust eikenhout, een grote haard en grote lederen Chesterfield banken, voelt deze locatie warm aan. Bij een feest in de winter voelt de ruimte knus en gezellig aan en steken wij graag de openhaard voor u aan. Verder beschikt deze locatie over een verhoogd terras met diverse loungesets waar je in zomer een (h)eerlijke barbecue, diner of borrel kan geven.

HOOGE SCHUUR

Deze locatie is gelegen aan de rand van het parkbos van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, aan de uiterwaarden van de rivier De Linge. Vroeger was deze locatie een vloedschuur, nu doet hij dienst als onze grootste feestlocatie. Er kunnen tot wel 500 gasten uitgenodigd worden. Wil jij toch nog wat meer gasten uitnodigen? In de zomer is dit geen enkel probleem! Wij zetten graag de grote, openslaande deuren naar het terras open zodat de capaciteit flink vergroot wordt. Onze Hooge Schuur dient niet alleen als feest- en dansruimte; deze locatie is ook ideaal voor een compleet (uitgeserveerd) diner- of buffetfeest.

ABTSBOUWING

Ben je op zoek naar een historische feestlocatie met een modern tintje én een groot terras? Dan is de Abtsbouwing misschien wel de ideale locatie voor jouw feest. Met zijn 150 m² is de Abtsbouwing uitermate geschikt voor feesten en borrels.

De Abtsbouwing, gelegen op het Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, is een authentieke ruimte met muren gemaakt van dikke kloostermoppen (de oude stenen van het klooster dat ooit op de plaats van het landhuis stond). Deze recent gerestaureerde locatie heeft een gezellige sfeer door het eikenhouten plafond, de houten balken én het rieten dak. De Abtsbouwing is bovendien voorzien van een prachtige nieuwe bar. Tel daar de grote glazen deuren met uitzicht op de weilanden bij op en dit is de perfecte locatie voor een feest of een gezellige borrel met je gasten.

GROTE EN KLEINE HOOIBERG

Op ons landgoed bevinden zich twee authentieke hooibergen genaamd: de Grote en de Kleine Hooiberg. Vooral in de zomermaanden zijn deze locaties perfect voor feestjes en borrels. De hooibergen bevinden zich vlak naast de Nieuwe Refter en vlakbij het Koetshuis en kijken uit over een van de vele weilanden van het landgoed waar paarden heerlijk grazen. De Grote Hooiberg heeft een oppervlakte van 25 m² en de Kleine Hooiberg een oppervlakte van 12 m². Hierdoor is er genoeg plek voor 15 tot 20 personen.

Locatie Opp. Diner Receptie Buffet Terras
Koetshuis 89m2 70 80 60
Nieuwe Refter 128m2 96 140 96 100
Jachtkamer 92m2 50 80 50 50
Hooge Schuur 285m2 250 500 220 200
Abtsbouwing 150m2 80 170 80 80
Grote en Kleine hooiberg 25m2 20 35 20

Meer informatie over onze locaties? Plan een vrijblijvend locatiebezoek om een kijkje te nemen.

Plan een locatiebezoek
0345 68 70 10

Voor wat voor vieringen is het landgoed geschikt als locatie?

Ons landgoed is voor veel vieringen geschikt: