16 januari 2024

Eind april 2024: Opening MTB-route

De graafwerkzaamheden voor de aanleg van een permanente mountainebikeroute op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt zijn inmiddels in volle gang. Het is een unieke route van 20 km lang en in zijn geheel aangelegd op het landgoed. De route is volledig in balans met de bestaande natuur en de aanwezige dieren en is de eerste in het rivierengebied.

Unieke route door het Rivierengebied
De route start en finisht straks bij restaurant De Stapelbakker – nabij afslag Beesd aan de A2 – en bestaat uit een zuid- en noord variant. Beide varianten sluiten naadloos op elkaar aan. Zo ontstaat in totaal een route van bijna 20 km. In het ontwerp zijn de nieuwe mountainbikeroute en de bestaande fiets- en wandelroutes van elkaar gescheiden, zodat alle typen bezoekers veilig kunnen sporten en bewegen en het landgoed kunnen bezichtigen. Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is straks ook een van de weinige plekken in Nederland waar je dwars door een rivierkleilandschap fietst. De route leidt je langs populierenbossen, broekbossen, landgoedbossen, agrarische gronden, dijken, sloten en kanalen.

Werkzaamheden op het landgoed
Afgelopen 18 december zijn de eerste graafwerkzaamheden t.b.v. de aanleg van de route al gestart. Bezoekers van het landgoed kunnen hier enige hinder van ondervinden door tijdelijk afgesloten wegen, wandelpaden of fietspaden. Het streven is om de Mountainbikeroute eind april 2024 gereed te hebben. De weersomstandigheden spelen hierbij wel een grote rol, dus houd onze website in de gaten m.b.t. het laatste nieuws.

Terug naar overzicht