29 augustus 2023

18 November 2023: het Jachtdiner

In de maand november wordt van oudsher ons befaamde jachtdiner gehouden in onze Jachtkamer. Gezien het enorme succes van deze avond in de afgelopen jaren, hebben we dit jaar voor een iets andere, verbeterde opzet gekozen waarmee we meer gasten kunnen laten meegenieten van dit diner, zonder in te hoeven leveren op kwaliteit.

We beginnen de avond van ons jachtdiner buiten met een ontvangst in open lucht. In het schemerdonker, bij een knapperend vuur serveren we een kruidig welkomstdrankje en luistert u naar een inspirerend verhaal over de jacht op ons landgoed. Vanuit daar vertrekken we gezamenlijk naar de Nieuwe Refter.

In onze Nieuwe Refter – speciaal voor deze avond aangekleed als Jachtkamer vol met echte jachtattributen en trofeeën – geniet u vervolgens in een unieke sfeer van een 5-gangen (wild)diner. Deze gerechten worden vergezeld door enkele bijzondere wijnen die zorgvuldig geselecteerd zijn om uw smaakpapillen nog eens extra te verwennen.

Zin in een avondje culinair genieten?
Bestel uw kaarten voor ons sfeervolle jachtdiner hier.

Wat staat er op het menu?

Het menu met duif, ree, haas & hert is samengesteld uit lokale en seizoensgebonden ingrediënten en wordt volledig vers en tot in de puntjes bereid door onze eigen chef-kok Djon Okkerse.

 

Huisgerookte duivenborst met biet en bramen

*** 

Reebouillon met tuinkruidenflensjes en shii-take 

*** 

Hazenrugfilet met risotto, schorseneer en truffeljus 

*** 

Duet van hertensucade, reefilet met puree van pastinaak,
geroosterde bataat en jus van rode wijn en stoofpeer 

*** 

Tarte tatin met preiselbeerencompote,
kaneel-ijs en Calvados crème fraîche
 

Of u nu een fervent jager bent, een liefhebber van wildgerechten of gewoon op zoek bent naar een unieke culinaire ervaring in een prachtige omgeving, het jachtdiner op Landgoed Mariënwaerdt is een evenement dat u niet wilt missen!

Het programma van de avond

 • Vanaf 17:00 uur – Ontvangst met een welkomstdrankje
 • 17:30 uur – Welkomstwoord over de jacht op Heerlijkheid Mariënwaerdt
 • 18:00 uur – Aanvang 5-gangen wilddiner
 • Omstreeks 22:00 uur – Afsluiting van de avond

Tarieven & voorwaarden

Wij serveren bovenstaand wildmenu voor een prijs van € 75,- per persoon. Het is verplicht om hier per persoon ook een drankenarrangement bij af te nemen. We bieden u graag de keuze uit een wijnarrangement, een BOB-arrangement of een non-alcoholisch arrangement.

 • Het wijnarrangement (+ €27,50): Per gang serveren we u een bijpassende wijn. Daarnaast ontvangt u naar wens koffie/thee/Landgoedsap/frisdrank/tapbier & 0.0 bier.
 • Het BOB-arrangement (+ €18,50): Per gang ontvangt u een aangepaste hoeveelheid wijn zodat u na afloop van het diner nog veilig huiswaarts kunt rijden. Daarnaast ontvangt u naar wens koffie/thee/Landgoedsap/frisdrank/tapbier & 0.0 bier.
 • Het non-alcoholische arrangement (+ €14,50): Per gang ontvangt u naar wens koffie/thee/Landgoedsap/frisdrank of 0.0 bier.

Voorwaarden jachtdiner:

 • Het diner vindt doorgang bij een aanmelding van 65 personen of meer.
 • Annuleringsvoorwaarden: Tot 3 weken voor het diner kosteloos, tot 2 weken voor het diner 25% van de dinerkosten en binnen 1 week of korter 100% van de dinerkosten.
 • Wij houden graag rekening met uw (di)eetwensen en/of allergieën, maar gezien de aard van ons wilddiner is het niet mogelijk om hier een vegetarische variant van te serveren.
 • Overige (sterke) dranken van ons barmenu worden op nacalculatie aan u doorberekend.
Terug naar overzicht