Over Mariënwaerdt

Heerlijkheid Mariënwaerdt is een familielandgoed van ruim 900 hectare. Het is al sinds 1734 van onze familie. Inmiddels beheert de 9e generatie het landgoed.

De naam ‘Heerlijkheid’ verwijst naar de ‘heerlijke’ rechten die de eigenaar van het landgoed bij aankoop kreeg: jacht-, pacht- en visrecht plus beheer van wegen en watergangen.

De naam ‘Mariënwaerdt’ betekent ‘eiland van Maria’. Een waard is de oude benaming voor een stuk land dat ingesloten is door rivieren.

Over Mariënwaerdt
5:35
Play

Vrienden van Mariënwaerdt

Een groot landgoed als Mariënwaerdt in stand houden vergt veel werk. Helpende handen kunnen we daarbij bijzonder goed gebruiken!

In 2002 is de Vereniging Vrienden van Mariënwaerdt opgericht. Deze enthousiaste groep draagt bij aan een maatschappelijk draagvlak voor een samenhangend en verantwoord beheer en onderhoud van Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Vrienden van Marienwaerdt

Paarden Heerlijkheid

Voor de paardenliefhebber is Heerlijkheid Mariënwaerdt een waar paradijs. Over ruim 900 hectare aan uitgestrekte landerijen, akkers, waterpartijen, bossen en verstilde uiterwaarden slingert een prachtige route. Deze route varieert naar gelang het seizoen en de gesteldheid van de bodem.

Paardrijden op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is paardrijden in de meest pure vorm en het is ook nog eens de ultieme manier om de schoonheid van Mariënwaerdt te ontdekken!

Paarden Heerlijkheid
Aanmelden voor onze nieuwsbrief
Aanmelden voor onze nieuwsbrief