Erkend leerbedrijf

Bovendien is Heerlijkheid Mariënwaerdt erkend leer- en stagebedrijf voor een groot aantal functies. Op www.s-bb.nl vind je al onze vacatures voor stageplaatsen of leer-werkplekken in de volgende sectoren: Bouw en infra (timmerman/metselaar verschillende niveaus); Economie & Administratie (managementassistentie diverse niveaus); Horeca (koks, bediening, gastvrouwen/gastheren, alle niveaus); Voedsel, natuur en leefomgeving (medewerker (vee)teelt, groen, bosbouw, voeding en kwaliteit, alle niveaus) en Leisure & Hospitality (sales locaties en evenementen).

Vacatures

Wil jij ook deel uitmaken van onze unieke organisatie?
Onze vacatures - gerangschikt per afdeling - vind je hieronder. Ook open sollicitaties zijn altijd welkom!

Horeca

Onder ons horecabedrijf vallen Pannenkoekenrestaurant De Stapelbakker, Brasserie Marie en de afdeling locaties (feesten, bruiloften, vergaderingen, workshops en congressen). De medewerkers binnen het horecabedrijf kunnen in alle drie de afdelingen worden ingezet. Dit betreft zowel medewerkers bediening, gastvrouwen/gastheren, (zelfstandig werkend) koks en leerlingen in deze functies.

Pannenkoekenhuis de Stapelbakker

Pannenkoekenhuis de Stapelbakker ligt aan de rand van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Bij Pannenkoekenhuis de Stapelbakker bakken ze de lekkerste pannenkoeken van biologische ingrediënten. Naast pannenkoeken serveert De Stapelbakker ook goed gevulde lunch- en maaltijdsalades, landgoedkroketten, soepen, broodjes, taartjes en andere zoetigheden. Ook voor een goede kop koffie of een kop (biologische) thee is De Stapelbakker een heerlijke, ontspannen plek.

Leidinggevende bediening Stapelbakker

Aantal uren per week:
40 uur

Taken / Verantwoordelijkheden
  • Het aansturen van de medewerkers bediening (met name oproepkrachten), houden van overzicht in het restaurant
  • Het maken van de roosters
  • Meewerken in de bediening (opnemen van bestellingen, verstrekken van informatie, overleggen met de manager van de keuken over bijzondere wensen van de gast en doorgeven van bestellingen aan de keuken, uitserveren van de bestellingen, opmaken van de rekening en afrekenen met de gasten)
  • Het maken van voorstellen aan gasten voor bijzondere bijeenkomsten
Functie-eisen
  • Je bent servicegericht, communicatief, collegiaal, stressbestendig en flexibel inzetbaar op zowel doordeweekse dagen als weekenden en avonden.
Solliciteren?
Mail je CV en motivatie naar Astrid van Rooij, astrid@marienwaerdt.nl. Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen met Danielle van Rixel, via 0345 618901 of daniëlle@marienwaerdt.nl. Informatie over Heerlijkheid Mariënwaerdt en haar vacatures vind je op onze website www.marienwaerdt.nl.


Medewerker Bediening Stapelbakker (m/v)

Aantal uren per week:
Op oproepbasis en fulltime (vanaf 16 jaar)

Taken / Verantwoordelijkheden
  • Het bedienen van onze gasten in (het toegewezen gedeelte van) het bedrijf.
  • Het opnemen van bestellingen, verstrekken van informatie, overleggen met de manager van de keuken over bijzondere wensen van de gast en doorgeven van bestellingen aan de keuken.
  • Het uitserveren van de bestellingen, opmaken van de rekening en afrekenen met de gasten.
  • Het dekken/klaarmaken en afruimen van de tafels, evenals het opruimen c.q. schoonmaken van publieksruimten en werkruimten.
Functie-eisen
  • Je bent servicegericht, communicatief, collegiaal, stressbestendig en flexibel inzetbaar op zowel doordeweekse dagen als weekenden en avonden.
Solliciteren?
Mail je CV en motivatie naar Astrid van Rooij, astrid@marienwaerdt.nl. Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen met Danielle van Rixel, via 0345 618901 of daniëlle@marienwaerdt.nl. Informatie over Heerlijkheid Mariënwaerdt en haar vacatures vind je op onze website www.marienwaerdt.nl.


Medewerker Keuken Stapelbakker (m/v)

Aantal uren per week:
op oproepbasis (vanaf 16 jaar)

Taken / Verantwoordelijkheden
  • Het verrichten van voorbereidende werkzaamheden, zoals wassen, snijden van ingrediënten, (vóór)koken, mengen, roeren e.d.
  • Het uitvoeren van de bereidingen, bewaken/controleren van de kwaliteit, gaarheid, smaak, kleur, vloeibaarheid e.d. en uitvoeren van bijstellingen/bijdoseringen.
  • Het doorgeef-gereed maken van bestellingen door het uitvoeren van à la minute-kookwerkzaamheden, portioneren en garneren volgens vastgelegde instructie met betrekking tot ingrediënten, receptuur, werkmethoden en uiterlijke presentatie.
  • Het schoonmaken van de werkomgeving, keukenapparatuur en –machines en afvoeren van afval.
Functie-eisen
  • Je bent servicegericht, communicatief, collegiaal, stressbestendig en flexibel inzetbaar op zowel doordeweekse dagen als weekenden en avonden.
Solliciteren?
Mail je CV en motivatie naar Astrid van Rooij, astrid@marienwaerdt.nl. Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen met Danielle van Rixel, via 0345 618901 of daniëlle@marienwaerdt.nl. Informatie over Heerlijkheid Mariënwaerdt en haar vacatures vind je op onze website www.marienwaerdt.nl.


Brasserie Marie en feest- en vergaderlocaties

Op het landgoed bevinden zich verschillende feest- en vergaderlocaties. Voor de partijen in deze locaties bereidt de landgoed kok met zijn team heerlijke diners en hapjes.

Partymanager Horeca

Aantal uren per week:
40 uur

Taken / Verantwoordelijkheden
  • Gastheer/Gastvrouw bij partijen en bewaakt op horecagebied de uitvoering van evenementen
  • Financiële en personele verantwoordelijkheden
  • Het realiseren van de doelstellingen ten aanzien van klanttevredenheid, continuïteit in omzet en marge zijn hierbij belangrijke prestatie-factoren.
  • Operationeel leiding geven aan de medewerkers en flexkrachten tijdens evenementen zelf, maar ook tijdens op- en afbouw.
Functie-eisen
  • Een voltooide HBO-opleiding bij voorkeur Hogere Hotelschool, aangevuld met EHBO/BHV, Leermeester diploma en diploma Sociale Hygiëne (of te behalen)
  • Minimaal 2 jaar (leidinggevende) werkervaring in de partycatering / event / horeca (een must)
  • Bij voorkeur al enige ervaring binnen de Horeca- en Evenementenbranche
  • Een stevige persoonlijkheid met een resultaat- en gastgerichte instelling
  • Flexibel inzetbaar (ook in weekenden, tijdens schoolvakanties en in de avonduren)
  • Je bent representatief, zeer gastgericht ingesteld en je beschikt over goede communicatievaardigheden
  • Stressbestendigheid en assertiviteit zijn belangrijke competenties voor deze functie
  • Een echte people manager met het gevoel 'deel uit te maken van een familiebedrijf'
Solliciteren?
Mail je CV en motivatie naar Astrid van Rooij, astrid@marienwaerdt.nl. Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen met Hans van Bladel, via 06 28 12 94 77 of hans@marienwaerdt.nl. Informatie over Heerlijkheid Mariënwaerdt en haar vacatures vind je op onze website www.marienwaerdt.nl.


Gastvrouwen/gastheren bij Brasserie Marie en onze locaties (m/v)

Aantal uren per week:
Op oproepbasis (vanaf 18 jaar)

Taken / Verantwoordelijkheden
  • Gasten voorzien van hapjes en drankjes tijdens vergaderingen, feesten en partijen.
  • Uitserveren van luxe diners.
  • Gasten adviseren over de menu’s en de wijnen.
  • Bestellingen opnemen, serveren aan tafel en afrekenen met gasten.
Functie-eisen
  • Je bent servicegericht, communicatief, collegiaal, stressbestendig en flexibel inzetbaar op zowel doordeweekse dagen als weekenden en avonden.
Solliciteren?
Mail je CV en motivatie naar Astrid van Rooij, astrid@marienwaerdt.nl. Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen met Hans van Bladel, via 0345 687010 of corry@marienwaerdt.nl. Informatie over Heerlijkheid Mariënwaerdt en haar vacatures vind je op onze website www.marienwaerdt.nl.


Zelfstandig werkend kok (m/v)

Zelfstandig werkend kok die op creatieve manier culinair hoogwaardige gerechten/gerechtgedeelten uit voornamelijk verse, biologische, ingrediënten bereidt.

Voornaamste taken zijn:
Het bereiden van gerechten/gerechtgedeelten volgens recept en planning, inclusief voorbereidende werkzaamheden, het doorgeef gereed maken van bestellingen door het uitvoeren van à la minute-kook-werkzaamheden, het mede-ontwikkelen van (seizoens)gerechten en doen van voorstellen hierover, schoonmaken van de werkomgeving, keukenapparatuur en -machines.

Je komt voornamelijk te werken in de Stapelbakker. Deze functie kent een samenwerking met de keukens van Brasserie Marie en de locatie-afdeling, waar je ook regelmatig zult worden ingezet.

Wij zoeken iemand die met passie de mooiste gerechten voor onze gasten bereidt. Je hebt daartoe minimaal 2 jaar ervaring opgedaan in een vergelijkbare keuken en uiteraard een goede koksopleiding als basis.

Wij bieden een beloning conform horeca CAO, afwisselende werkzaamheden met veel zelfstandigheid in een organisatie in beweging en binnen een jong team.

Solliciteren?
Mail je CV en motivatie naar Astrid van Rooij, astrid@marienwaerdt.nl. Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen met Hans van Bladel, via 0345 687010 of corry@marienwaerdt.nl. Informatie over Heerlijkheid Mariënwaerdt en haar vacatures vind je op onze website www.marienwaerdt.nl.



Landgoedwinkel en Café in Utrecht

Begin september opent onze nieuwe Landgoedwinkel en -café in hartje Utrecht! Naast koffie en thee met allerlei lekkers serveren wij ontbijt, lunch en op de koopavonden ook een licht diner, in het café en op het terras. Daarnaast zullen onze eigen biologische delicatessen en kazen te verkrijgen zijn.

Voor deze nieuwe trendy store zoeken wij (fulltime en parttime): een storemanager gastvrouwen en gastheren keuken medewerkers.

Taken / Verantwoordelijkheden

Storemanager

  • Het aansturen van de gastvrouwen/gastheren en medewerkers keuken (met name oproepkrachten), houden van overzicht in de store
  • Het maken van de roosters
  • Meewerken in de bediening (opnemen van bestellingen, verstrekken van informatie, overleggen met de manager van de keuken over bijzondere wensen van de gast en doorgeven van bestellingen aan de keuken, uitserveren van de bestellingen, opmaken van de rekening en afrekenen met de gasten) en in het winkelgedeelte

Gastvrouwen en gastheren

  • Meewerken in de bediening (opnemen van bestellingen, verstrekken van informatie, overleggen met de manager van de keuken over bijzondere wensen van de gast en doorgeven van bestellingen aan de keuken, uitserveren van de bestellingen, opmaken van de rekening en afrekenen met de gasten)
  • Meewerken in het winkelgedeelte

Keukenmedewerkers

  • Het bereiden van ontbijt, lichte maaltijden als salades, broodjes hamburger et cetera
Functie-eisen
  • Je bent servicegericht, communicatief, collegiaal, stressbestendig en flexibel inzetbaar op zowel doordeweekse dagen als weekenden en avonden.
Solliciteren?
Mail je CV en motivatie naar Astrid van Rooij, astrid@marienwaerdt.nl. Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen met Rosaline Niemeijer via 0345 687010 of rosaline@marienwaerdt.nl. Informatie over Heerlijkheid Mariënwaerdt en haar vacatures vind je op onze website www.marienwaerdt.nl.



Kantoor

In het centraal gelegen kantoor van Mariënwaerdt zijn de directie en de ondersteunende afdelingen te vinden. Hier werken in totaal 14 mensen, in management ondersteuning, financiën en control, marketing en communicatie, personeelszaken, sales locaties en evenementenorganisatie. Een afspraak maken de directie of met één van deze collega’s? Dat kan via Catharina van Kessel, directiesecretaresse, via catharina@marienwaerdt.nl of 0345 687011.

Onderhoud

Een groot landgoed als Heerlijkheid Mariënwaerdt moet natuurlijk goed worden onderhouden. Vandaar dat Mariënwaerdt beschikt over een team van toegewijd personeel om deze taak te vervullen.

Op dit moment zijn er geen vacatures voor de afdeling onderhoud.

Boerderij

Op het landgoed is het verzorgen van de veestapel en de landbouw van Mariënwaerdt ook een zeer belangrijke taak. Hiervoor zijn op dit moment zo'n vijftien medewerkers verantwoordelijk.

Op dit moment zijn er geen vacatures voor de afdeling boerderij.

Productie

Heerlijkheid Mariënwaerdt produceert van alles wat het land voortbrengt heerlijke delicatessen en kazen. Voor het maken van deze producten zijn ongeveer 15 mensen verantwoordelijk. Om verder te kunnen groeien in de verkoop van deze prachtige producten met een bijzonder verhaal, is Mariënwaerdt op zoek naar een:

Zelfstandig en assistent kaasmaker Full en parttime

De ervaren kaasmaker kan zelfstandig alle stappen van het kaasmaken doorlopen, van pasteuriseren, naar wrongel bereiden, draineren, persen en pekelen, tot aan het rijpingsmagazijn. De assistent ondersteunt in alle onderdelen van het proces en werkt tevens mee aan het onderhoud van de kazen in het rijpingsmagazijn.Vanwege de specialistische werkzaamheden is affiniteit met het product van groot belang. Een groot gedeelte van dit proces wordt handmatig gedaan. Hygiënisch werken staat daarbij voorop. Enige technische kennis van de apparatuur is onmisbaar.

Functie-eisen
  • Een gepassioneerd kaasmaker, met enkele jaren ervaring als zelfstandig kaasmaker.
  • Je hebt een afgeronde opleiding in de voedingsmiddelenindustrie en/of relevante werkervaring
  • Je hebt technisch inzicht en gevoel voor processen
  • Je weet van aanpakken en bent in staat om zeer hygiënisch te werken
  • De assistent kaasmaker wordt na de professionele training tot kaasmaker verder intern opgeleid
Wat mag je van ons verwachten
  • Een zelfstandige functie in een klein, dynamisch en jong team binnen een snelgroeiend bedrijf
  • Een salaris conform de cao Zuivel
  • Mogelijkheden voor in- en externe opleidingen
  • De mogelijkheid om deel te nemen aan vakbeurzen en aan vak wedstrijden
  • Creativiteit voor en meedenken over proces- en productontwikkeling wordt zeer op prijs gesteld
Enthousiast geworden? Neem dan snel contact op door je motivatie en CV te sturen aan: astrid@marienwaerdt.nl of mail met otto@marienwaerdt.nl voor meer informatie over de functie.

Landgoedwinkel

In de Landgoedwinkel op Heerlijkheid Mariënwaerdt zijn alle biologische landgoedproducten verkrijgbaar voor gebruik in eigen keuken. Zoals de heerlijke jams, chutneys, curds, sauzen, landgoedkazen, landgoedsappen en nog veel meer heerlijks van het landgoed. Midden in onze nieuwe Landgoedwinkel bevindt zich vanaf nu ook een bakkerij, waar dagelijks diverse soorten broden worden afgebakken en de beroemde walnotentaarten en appeltaarten worden gebakken. Voor onze vernieuwde Landgoedwinkel zijn wij op zoek naar

Twee medewerkers bakkerij

Vind jij het leuk om te werken in onze nieuwe bakkerij? Reageer dan snel!

Wij zoeken iemand die
  • Ervaring heeft in een bakkerij en in het maken van taarten
  • Ervan geniet om gasten te verwennen met heerlijk geurende en smakende versgebakken producten
  • Van aanpakken weet in een hectische en open werkomgeving, te midden van onze gasten
  • Het leuk vind om deel uit te maken van een jong en enthousiast team
  • meedenkt, verantwoordelijkheid neemt en krijgt
Jij bent iemand die
  • Enige ervaring in de horeca heeft
  • Klantgericht en representatief bent en uitstkend inzicht heeft in de (onuitgesproken) wensen en behoeften van de gast
  • Het uitdagend vinden om mensen te verrassen
Wij bieden jou
  • Een plek in een jong en enthousiast team met allerlei karakters en achtergronden: van koks, keukenmedewerkers tot horecakanjers, winkeltoppers, gastvrouwen en gastheren
  • Een passend salaris conform horeca-cao
  • Een werkplek in onze winkel op ons prachtige landgoed
Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Astrid van Rooij, Personeelszaken, tel. 0345 68 7010, of via e-mail: astrid@marienwaerdt.nl.

Je schriftelijke sollicitatie kun je richten aan (liefst per e-mail) Astrid van Rooij, personeelsfunctionaris, via astrid@marienwaerdt.nl. Per post aan: Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, ’t Klooster 5, 4153 RR Beesd



Vrijwilligerswerk Zorgboerderij

Het in stand houden van een groot landgoed als Mariënwaerdt vergt veel werk, waarbij we helpende handen bijzonder goed kunnen gebruiken! In 2002 is daarom de Vereniging Vrienden van Mariënwaerdt opgericht, met als doel het bijdragen aan en het bieden van een maatschappelijk draagvlak voor een samenhangend en verantwoord beheer en onderhoud van dit historische rijksmonument.