Wandelen langs monumenten

De kortste wandelroute is 2,5 kilometer, de langste 12,5. Om het landgoed in al zijn heerlijkheden te kunnen beleven heeft Wandelen in Rivierenland twee routes samengevoegd. Het nieuwe wandelkeuzenetwerk Rivierenland brengt 1000 kilometer aan bestaande wandelroutes samen, met elkaar verbonden door handige en makkelijk herkenbare bewegwijzering. Op de website rivierenland.nl/wandelroutes vind je alle wandelingen door Rivierenland overzichtelijk bij elkaar.

Fietsen over het landgoed

Meerdere Rivierenland en ANWB fietsroutes komen over landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Zij laten u de Betuwe op z’n best zien, vooral in het voor- en najaar, als de fruitbomen het beeld bepalen.

Vanaf de dijken en in de uiterwaarden is er vaak een schitterend zicht op de rivieren. Kolken en wielen tonen de strijd tegen het water.

Het Enspijkse veer

Momenteel vaart het Enspijkse veer niet. Vanaf 1 juni vaart het voet- en fietsveer over de Linge weer dagelijks t/m 4 oktober.

De vaartijden zijn – evenals vorig jaar – van 09:30 uur tot 17:30 uur. Dagelijks, zoals genoemd; het veer vaart echter niet op dagen waarop 70% of meer regen is voorspeld. We hebben extra regels opgesteld i.v.m. covid-19. Deze vindt u via de informatieknop hieronder.

Veerpontje
Aanmelden voor onze nieuwsbrief
Aanmelden voor onze nieuwsbrief