Ervaar het échte buitenleven

Landgoedfair

16 t/m 20 augustus 2023

In 1995 gestart om het grote publiek kennis te laten maken met ambachtelijke producten van kleine producenten, is de Landgoedfair inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste fairs van Nederland. Talloze fruitbomen en de prachtige locatie in het hart van het landgoed, met de historische bebouwing rondom ’t Klooster en Het Grote Huis, zorgen voor een uniek decor.

Van woensdag 16 t/m zondag 20 augustus vond op Heerlijkheid Mariënwaerdt alweer de 27e editie van de Landgoedfair plaats. Verspreid over vijf dagen hebben meer dan 25.000 bezoekers het evenement bezocht.

Nog even nagenieten? Dat kan! Alle foto’s, gemaakt door huisfotograaf Tess, staan nu online. Check het fotoalbum en wie weet spot je jezelf of (een) bekende(n)! 
Of bekijk onze aftermovie.

 

Naast het brede aanbod van standhouders, spectaculaire demonstraties in de ring was het kinderprogramma groter dan ooit. Op de kinderboerderij kon – ook door de allerkleinste – volop geaaid en geknuffeld worden met o.a. een alpaca en een kalfje, op het kruiwagenparcours werden kruiwagentjes volgeladen met zakjes meel, flessen melk en wielen kaas en op de speciale Kinderweide werd onder leiding van KinderCrea uit Beesd geschminkt, maar ook familiewapens geknutseld, zaadbommetjes gemaakt en insectenhotels gebouwd.

Ook aan de oudere bezoeker werd gedacht; in het Landbouwmuseum werd door vrijwilligers enthousiast verteld over de werking van historische landbouwmachines. Samen met de tentoongestelde collectie Landrovers vormde dit een eerbetoon aan Frans baron van Verschuer. Tijdens de goedbezochte landgoedlezingen werden bijzondere verhalen verteld door familieleden van Verschuer, de molenaar en medewerkers.

Vanuit het reuzenrad genoten bezoekers van een spectaculair uitzicht over het terrein. Met 4 rondvaarten op een dag die tjokvol zaten, voer Aeltje bezoekers over de Linge en op de diverse terrassen was het lekker druk en werden plekjes in de schaduw gezellig gedeeld.

Als meest romantische landgoed van Nederland konden bezoekers op de foto in een speciale kissingbooth en in de Landgoedwinkel werd onze befaamde walnotentaart in hartvorm verkocht. Een van de bezoekers vond een gouden ticket in de notentaart en won daarmee een romantische overnachting voor twee personen op het landgoed.

We kijken terug op een geslaagde, zomerse editie en verwelkomen je graag tijdens de 28e editie van onze Landgoedfair, die plaats zal vinden op woensdag 21 t/m zondag 25 augustus 2024.

mede mogelijk gemaakt door