Workshops & Activiteiten

Tijdens de Landgoedfair kunt u rekenen op een uitgebreid programma aan muziek, (kinder)activiteiten en workshops. Neem deel aan een rondleiding door het Grote Huis, bekijk de spannende demonstraties in de Grote Parade of geniet van het heerlijke eten bij één van de foodtrucks. Kortom, u hoeft zich niet te vervelen! Hieronder alle workshops op een rijtje.

appeltaart wedstrijd
Landgoedfair Banner

18 augustus

 • Gratis toegang als u meedoet aan deze appeltaartwedstrijd!
 • Leuke prijzen te winnen!
 • De bekendmaking van de prijswinnaars vind plaats om 15.00 uur bij de stand van Seasons
 • De jury bestaat uit Barones Nathalie van Verschuer, Seasons culinair redactrice Dosia Brewer en Fanny Glazenburg

Seasons Appeltaartwedstrijd

Op vrijdag 18 augustus zal er wederom een proefwedstrijd georganiseerd worden door Seasons, in navolging van de jamwedstrijd van vorig jaar. Wat de jury dit jaar wil proeven? Appeltaarten! Traditioneel, modern, grootmoeders recept, anders dan anders, het maakt niet uit. Als het maar een taartje is en er appels in verwerkt worden. En, als u meedoet aan deze appeltaartwedstrijd, krijgt u nog eens gratis toegang!

Waar moet de taart aan voldoen?
Het taartje moet zelfgemaakt zijn, op basis van eigen recept, met een maximale doorsnede van 20 cm (een klein taartje dus). U mag er alles in verwerken, maar het hoofdingrediënt moet appel zijn. Stop het taartje in een afgesloten bakje of doosje, met daarin (in plastic verpakt) het uitgetypte recept én uw naam en het telefoonnummer waarop u die dag bereikbaar bent.

U kunt uw taartje vrijdag 18 augustus tot 12.00 uur bij de ingang van de Landgoedfair inleveren en de bekendmaking van de prijswinnaars is om 15.00 uur bij de stand van Seasons. De jury zal weer bestaan uit Barones Nathalie van Verschuer, Seasons culinair redactrice Dosia Brewer en Fanny Glazenburg. En er zijn uiteraard weer leuke prijzen te winnen, waaronder een seizoenspakket van Mariënwaerdt.

Landgoedfair Banner
Workshops Jet van Nieuwkerk

19 augustus

 • Workshop granola maken. Deelname aan de workshop slechts €3
 • Win een lunch met Jet! Volg mariënwaerdt op Instagram en Facebook en doe mee aan de wedstrijd
 • Signeersessie boek van Jet

Workshops Jet van Nieuwkerk

Granola maken
Op zaterdag 19 augustus kunt je meedoen aan een workshop granola (ontbijtgranen) maken van Jet van Nieuwkerk (dochter van Mathijs van Nieuwkerk). Ze onthult haar recept en je gaat live aan de slag je eigen granola. Er worden twee workshops gegeven in de Wildkamer; om 11:00 uur en om 14:30 uur. Deelname aan de workshop is slechts € 3. Wil je samen met Jet van Nieuwkerk haar legendarische granola bereiden? Bestel uw plaatsje bij de workshop hieronder:Win een lunch
Samen met Jet verloten wij een gezonde, biologische lunch in het Landgoedcafé op de Landgoedfair, exclusief met haar en 2 van je vriendinnen. Tijdens deze lunch met landgoedlekkernijen kun je Jet al je vragen te stellen over gezond eten en hoe zij daarover denkt.

Wil jij met 2 vriendinnen op zaterdag 19 augustus lunchen met Jet van Nieuwkerk in het Landgoedcafé? Volg de Landgoedfair dan op Instagram en Facebook en doe in de tweede week van augustus mee aan de winactie.

Signeersessie
In “Het boek van Jet” geeft Jet van Nieuwkerk haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je graag gezond wilt eten, je fit wilt voelen en een slank lijf wilt hebben, zonder dat het leven saai wordt en zonder veel te streng voor jezelf te zijn. Dit boek is verkrijgbaar in de Landgoedwinkel. Om 16 uur signeert Jet haar boeken in de Landgoedwinkel.

Big Green Egg Challenge

Landgoedfair Banner

19 & 20 augustus

 • Je wordt uitgedaagd met een ‘Black box’ aan ingrediënten.
 • Het beste barbequeteam wint een leuke prijs.
 • Gratis entree voor deelnemende teams.
 • De jury bestaan uit chefs van Mariënwaerdt.

Big Green Egg BBQ Challenge

Barbecueliefhebbers kunnen nog meedoen aan de Big Green Egg BBQ Challenge op zaterdag 19 en zondag 20 augustus! Met een ‘black box’ aan ingrediënten word je uitgedaagd het lekkerste gerecht te bereiden op de Big Green Egg, een unieke barbecue waarop je kunt grillen, stoven bakken of braden.

Het beste barbecueteam wint een leuke prijs. Deelnemende teams krijgen natuurlijk ook gratis entree tot de Landgoedfair. De wedstrijd wordt gejureerd door chefs van Big Green Egg en van Mariënwaerdt. Ga je de uitdaging aan? Meld je snel aan via het formulier!

Schrijf je nu in:

Landgoedfair Banner
Workshop Wijn maken

20 augustus

 • Onder begeleiding van wijnmaker Diederik Beker van het Betuws Wijndomein.
 • U gaat naar huis met een fles witte of rode wijn in wording.
 • De workshop duurt 2 uur.
 • Deelname aan de workshop is slechts €3.

Workshop wijn maken

Zelf de vinificatie van uw fles zomerwijn verzorgen?
Neem dan op zondagmiddag 20 augustus, van 13:00 uur tot 15:00 uur, deel aan de workshop wijn maken in de Jachtkamer tijdens de Landgoedfair op Landgoed Mariënwaerdt. Wijnmaker Diederik Beker van het Betuws Wijndomein neemt u mee in de miraculeuze wereld van het wijnmaken. Of u nu in een ballonfles wijn maakt of op grote schaal, de processen zijn het zelfde!

De workshop begint met een introductie van Betuws Wijndomein gevolgd door een kort theoriegedeelte. U maakt kennis met de verschillende stappen van het wijn maken en in de invloed op de kleur, smaak en afdronk. Ook de chemische processen van het wijnmaken komen aan de orde. Daarna mag u zelf aan de slag met sappen, gisten, sulfiet, suikers, blauwloog en zuren. Aan het einde van de middag gaat u naar huis met een fles witte of rode wijn in wording. U krijgt instructies mee om de wijn thuis verder af te maken en te laten rijpen. We sluiten af met het proeven van een klare wijn van eigen bodem.

Wilt u graag meedoen aan de workshop wijn maken? Bestel uw plaatsje bij de workshop hieronder:


landgoedontbijt

Landgoedfair Banner

20 augustus

 • Biologisch ontbijt
 • Slechts €20 in combinatie met entree
 • Ook los te bestellen

Landgoedontbijt

Helaas is het Landgoedontbijt vol. U kunt dit niet meer boeken.


Landgoedfair Banner
Zuivelbedrijf den Eelder

Elke dag op de fair

 • Traditioneel karnemelk en roomboter maken.
 • Drie keer per dag; om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur
 • De workshop zijn gratis

Workshop karnemelk en boter maken

Bent u ook zo dol op karnemelk of echte roomboter? En benieuwd hoe dat traditioneel wordt gemaakt? Tijdens een workshop karnemelk en roomboter maken, laten we u kennis maken met het traditioneel karnen. Geniet direct van een heerlijk zelf gekarnde karnemelk en een lik boter op wat suikerbrood. Workshops zijn gratis en vrij toegankelijk. Let wel op; vol = vol.