Workshops & Activiteiten

Tijdens de Landgoedfair kunt u rekenen op een uitgebreid programma aan muziek, (kinder)activiteiten en workshops. Neem deel aan een rondleiding door het Grote Huis, bekijk de spannende demonstraties in de Grote Parade of geniet van het heerlijke eten bij één van de foodtrucks. Kortom, u hoeft zich niet te vervelen!

appeltaart wedstrijd
Landgoedfair Banner

15,18 en 19 augustus

 • Workshop afwasmiddel maken voor volwassenen en kinderen
 • Workshop kruidenhapjes maken voor volwassenen
 • Workshops inclusief glaasje drinken/thee/vlierbloesemsiroop en toastje met paardenbloemgelei
 • Recepten en potje afwasmiddel krijgt u natuurlijk mee naar huis!

Kruidenworkshops

Op 15, 18 en 19 augustus vinden er verschillende kruidenworkshops plaats, georganiseerd door De Kruidenbrouwerij. Van 11.00 tot 12.00 uur is er de workshop ‘afwasmiddel maken’ voor kinderen (€ 8,- per kind), van 13.30 tot 14.30 uur is de workshop ‘afwasmiddel maken’ voor volwassenen (€ 11,- per persoon) en van 15.15 tot 16.30 uur is er een workshop ‘kruidenhapjes maken’ zoals kruidenboter, pesto en kruidenthee (€ 12,50 per persoon).

Afwasmiddel maken
Doe mee met de workshop ‘afwasmiddel maken’ van De Kruidenbrouwerij op 15, 18 of 19 augustus op de Landgoedfair. Afwasmiddel die u in de winkel koopt kunnen schadelijke, irriterende stoffen bevatten. Zelf je afwasmiddel maken, is helemaal niet moeilijk. Het recept en een potje afwasmiddel krijgt u natuurlijk mee naar huis. Tijdens de workshop krijgt u een lekker glaasje moerasspireasiroop of vlierbloesemsiroop en een toastje met paardenbloemgelei. De kosten bedragen € 11,- per volwassene en € 8,- per kind.

Kruidenhapjes maken
Workshop kruidenhapjes maken met kruiden en bloemen die in de ‘wilde natuur’ te vinden zijn vindt plaats op 15, 18 of 19 augustus op de Landgoedfair. Tijdens de workshop maakt u heerlijke kruidenboter, pesto en kruidenthee met kruiden en bloemen. Na afloop eten en drinken we gezamenlijk alles op. Je krijgt tevens een glaasje moerasspireasiroop of vlierbloesemsiroop. De kosten bedragen € 12,50 per persoon.

Bestel hier uw ticket(s) voor een van deze workshops!

Landgoedfair Banner
Handletterworkshop

17 augustus

 • Oefen lettertypes die mooi passen op een krijtbord
 • Nieuwe toffe blikvanger voor je interieur neem je na afloop mee naar huis!
 • Je wordt gestimuleerd om de creatieveling in jezelf te ontdekken
 • Workshop duurt circa 60 minuten

Handletterworkshops

Workshop Handlettering
Op vrijdag 17 augustus kun je deelnemen aan een workshop Handlettering van de Lettertantes (11.00, 13.00 en 15.00 uur). Oefen lettertypes die mooi passen op een krijtbord. Kies een tekst/quote en zet ze met onze tips in een mooie compositie op je krijtbord. Superleuk om te doen en ervaring met handlettering is zeker geen vereiste. Deze toffe, nieuwe blikvanger voor je interieur of tuin neem je na afloop mee naar huis. We werken met een witte stift op een gladde zwarte ondergrond. Hadden we al gezegd dat het gezellig wordt?

De Lettertantes
Deze workshop wordt verzorgt door de Lettertantes Anouk & Yolande. Bij de Lettertantes volg je de gezelligste creatieve workshops. Een heerlijk moment voor jezelf waarin wij jou stimuleren om de creatieveling in jezelf te ontdekken en aan de slag te gaan. Zo realiseer jij de mooiste creaties. Het trekken van lijnen die uiteindelijk woorden vormen werkt ontspannend en dat is wat wij iedereen gunnen: een moment voor jezelf, om heerlijk tot rust te komen met een mooie resultaat waar je trots op kan zijn. Meer weten over de Lettertantes? www.delettertantes.nl

Wat mag je van ons verwachten?
· Uitleg basistechniek
· Oefenen basisvormen en letters onder begeleiding
· Uitleg over compositie bij het schrijven van een quote
· Korte inspirerende tekst op krijtbord met krijtstift

Bestel hier uw ticket(s) voor een van deze workshops!

Landgoedfair Banner
Workshop Wijn maken

19 augustus

 • Onder begeleiding van wijnmaker Diederik Beker van het Betuws Wijndomein.
 • U gaat naar huis met een fles witte of rode wijn in wording.
 • De workshop duurt 2 uur.
 • Deelname aan de workshop is slechts €3.

Workshop wijn maken

Zelf de vinificatie van uw fles zomerwijn verzorgen?
Neem dan op zondagmiddag 19 augustus, van 13:00 uur tot 15:00 uur, deel aan de workshop wijn maken in de Jachtkamer tijdens de Landgoedfair op Landgoed Mariënwaerdt. Wijnmaker Diederik Beker van het Betuws Wijndomein neemt u mee in de miraculeuze wereld van het wijnmaken. Of u nu in een ballonfles wijn maakt of op grote schaal, de processen zijn het zelfde!

De workshop begint met een introductie van Betuws Wijndomein gevolgd door een kort theoriegedeelte. U maakt kennis met de verschillende stappen van het wijn maken en in de invloed op de kleur, smaak en afdronk. Ook de chemische processen van het wijnmaken komen aan de orde. Daarna mag u zelf aan de slag met sappen, gisten, sulfiet, suikers, blauwloog en zuren. Aan het einde van de middag gaat u naar huis met een fles witte of rode wijn in wording. U krijgt instructies mee om de wijn thuis verder af te maken en te laten rijpen. We sluiten af met het proeven van een klare wijn van eigen bodem.

Wilt u graag meedoen aan de workshop wijn maken? Bestel uw plaatsje bij de workshop hieronder: