Landgoedwinkel

Smakelijke landgoedkazen en delicatessen

Onze koeien grazen op onbespoten weilanden en dat zorgt voor de volle en (h)eerlijke smaak van onze biologische landgoedkazen. De kazen zijn gemaakt van de gepasteuriseerde biologische koeienmelk van onze eigen koeien en er is gebruikgemaakt van vegetarisch stremsel.

De Mariënwaerdtse Landgoedkaas is verkrijgbaar in vier soorten: Jonker (licht en pittig), Even Gelegen (belegen), Mooi Gelegen (pittig pikant), Heerlijk gelegen en Oude Adel (oud). Daarnaast zijn er nog verschillende kruidenkazen. Ook bereiden we op ambachtelijke wijze naar oud recept, heerlijke biologische moestuinjams, chutneys, curdc, meelmengsels, koekjes en honing.

Landgoedkazen

Lakenveldervlees en wild

Heerlijkheid Mariënwaerdt startte in 2012 met het houden van een kudde Lakenvelders. Inmiddels telt de kudde ruim 65 runderen. Lakenvelders worden van oudsher gehouden op landgoederen als Mariënwaerdt. Daarom worden ze ook wel kasteel- of parkrund genoemd.

De Lakenvelder is een oud-Hollands ras en dat past perfect in de Mariënwaerdtse doelstellingen om het streekproduct in ere te herstellen. Mariënwaerdt streeft naar een kudde van honderd moederdieren. In de Landgoedwinkel is het Lakenvelder vlees van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt verkrijgbaar. Heerlijk vlees, fijn van structuur en biologisch. Bestel online of in de Landgoedwinkel een Lakenvelder vleespakket en haal het pakket in de Landgoedwinkel.

Lakervelder wild
“En gelukkig ook…
De beroemde walnotentaartjes van barones Van Verschuer. Deze worden gebakken naar geheim familierecept in kleine hoeveelheden.”
- Karin
Eerlijke landgoedproducten

(H)eerlijke landgoedproducten


Karin Hol
Karin Hol
  • Contactformulier

Aanmelden voor onze nieuwsbrief
Aanmelden voor onze nieuwsbrief