Recepten met Mariënwaerdtse landgoedproducten
Recepten met Chutney
Chutney is van oorsprong een Indiase specialiteit. Het is een zoetzuur mengsel van groenten en fruit, ingekookt met azijn en suiker. Lekker bij kaas, vlees, kip, rijstgerechten en hartige taart.
Recepten met Moestuinjam
Moestuinjams worden al generatieslang naar oud familie recept op het landgoed gemaakt. Oorspronkelijk om het fruit uit de oude moestuin van Huize Mariënwaerdt in te maken.
Recepten met Curds
Curd is een heerlijk zoete Engelse specialiteit, gemaakt van citrusfruit, eieren en suiker. Lekker op een toastje, op cake of onderin een appeltaart.
Recepten met Gelei
Gelei is een jam, waarbij alleen het sap van de vruchten wordt ingekookt.
Recepten met Marmelade
Marmelade is een soort jam waarin de schillen van citrusvruchten meeverwerkt worden. Hierdoor heeft het een wat bitter-zoete smaak.
Recepten met Vruchtenspread
Vruchtenspread is jam, gezoet met appel in plaats van riet- of bietsuiker. Daarom is deze wat minder zoet en proef je meer de uitgesproken smaak van de vruchten.
Recepten met Honing
Honing wordt op Heerlijkheid Mariënwaerdt geslingerd door cliënten van de Zorgimkerij op het landgoed. De honing komt verzameld bij meerder bijenvolken op het landgoed en in de Betuwe.
Recepten met saus
Onze sauzen bereiden wij op het landgoed, met biologische ingrediënten. Honing-mosterdsaus is vooral lekker bij beenham en cranberry-portsaus bij wild. Cumberlandsaus wordt vooral gegeten met de feestdagen, bij kalkoen of een lekkere rosbief.
Recepten met Stroop
Onze Appel-, peren- en appel-perenstroop wordt bereid met fruit uit de boomgaarden van het landgoed.