Recepten met Mariënwaerdtse landgoedproducten

Recepten met Chutney

Chutney is van oorsprong een Indiase specialiteit. Het is een zoetzuur mengsel van groenten en fruit, ingekookt met azijn en suiker. Lekker bij kaas, vlees, kip, rijstgerechten en hartige taart.
recepten-met-chutney

Recepten met Moestuinjam

Moestuinjams worden al generatieslang naar oud familie recept op het landgoed gemaakt. Oorspronkelijk om het fruit uit de oude moestuin van Huize Mariënwaerdt in te maken.
recepten-met-moestuinjam

Recepten met Curds

Curd is een heerlijk zoete Engelse specialiteit, gemaakt van citrusfruit, eieren en suiker. Lekker op een toastje, op cake of onderin een appeltaart.
recepten-met-curds

Recepten met Gelei

Gelei is een jam, waarbij alleen het sap van de vruchten wordt ingekookt.
recepten-met-gelei

Recepten met Marmelade

Marmelade is een soort jam waarin de schillen van citrusvruchten meeverwerkt worden. Hierdoor heeft het een wat bitter-zoete smaak.
recepten-met-marmelade

Recepten met Vruchtenspread

Vruchtenspread is jam, gezoet met appel in plaats van riet- of bietsuiker. Daarom is deze wat minder zoet en proef je meer de uitgesproken smaak van de vruchten.
recepten-met-vruchtenspread

Recepten met Honing

Honing wordt op Heerlijkheid Mariënwaerdt geslingerd door cliënten van de Zorgimkerij op het landgoed. De honing komt verzameld bij meerder bijenvolken op het landgoed en in de Betuwe.
recepten-met-honing

Recepten met saus

Onze sauzen bereiden wij op het landgoed, met biologische ingrediënten. Honing-mosterdsaus is vooral lekker bij beenham en cranberry-portsaus bij wild. Cumberlandsaus wordt vooral gegeten met de feestdagen, bij kalkoen of een lekkere rosbief.
recepten-met-saus

Recepten met Stroop

Onze Appel-, peren- en appel-perenstroop wordt bereid met fruit uit de boomgaarden van het landgoed.
recepten-met-stroop

Eigen recept inzenden

Aanmelden voor onze nieuwsbrief
Aanmelden voor onze nieuwsbrief