03 augustus 2022

Wat kun je verwachten tijdens de Landgoedfair?

Van woensdag 17 t/m zondag 21 augustus vindt de 26e editie plaats van de Landgoedfair. Benieuwd wat je kunt verwachten? Je leest het hier! Tickets voor het de leukste fair van het jaar bestel je hier.

🌿 Workshops
Volg één (of meerdere) van de vele leuke workshops! Van zeep gieten & lippenbalsem maken tot het branden van jouw eigen tapasplank met een uniek ontwerp.

Marinus de Keijzer, beter bekend als de Betuwefotograaf, leert je alle kneepjes van het vak tijdens een fotografieworkshop en de workshop van LODSS verlaat je met een hip, gebreid kussen van lontwol. 

Benieuwd naar alle workshops & activiteiten? Klik dan hier.
 
Zeker zijn van een plekje? Bestel dan vooraf een ticket voor jouw favoriete workshop in onze online ticketshop.

Bij Den Eelder kun je terecht voor ambachtelijke zuivel. Wist je dat karnemelk van oudsher een bijproduct is? Het doel van karnen was het maken van boter. Tegenwoordig is dat wel anders! Voor Den Eelder zijn zowel boter als karnemelk geen bijproducten maar beide net zo belangrijk en lekker.
Benieuwd hoe boter en karnemelk worden gemaakt? Bezoek Den Eelder in de Lingehof, op standnummer LH1, en volg (gratis!) een workshop ‘Boter maken’. Geloof ons, dat wil je niet missen! Bekijk hier een video.

🌿 Plattegrond & programma
Met meer dan 100 standhouders met mooie producten, live-muziek en een bomvol demonstratieprogramma, belooft de Landgoedfair ook dit jaar een succes te worden!

Je vindt er standhouders van het eerste uur, zoals Anna Lascata en Dubarry, maar ook veel nieuws; limoncello van Thoob, start-up Billie Wonder en de allerleukste ansichtkaarten van Context Cards.

In de demonstratiering op de Grote Parade kijk je je ogen uit. Hondenshows, schapen drijven en speciaal voor kinderen: een rondje mee op het vliegende tapijt achter het Brabants Trekpaard.

Bekijk hier de plattegrond.

🌿 Leuk voor kids!
Op de Kinderweide is genoeg te zien en beleven voor kleintjes! Zo vind je er oud-Hollandse spelletjes en schmink, en scoren kids er een heus kunstenaarsdiploma tijdens de kinderworkshop ‘Beeldhouden en amulet maken’.

Op zaterdag & zondag versier je cupcakes bij onze eigen molenaar Cees de Jong en voor de knutselliefhebbers zijn er workshops Décopatch en Tie-dye t-shirts verven. Ook voor poffertjes, zandpret én rondscharrelende kippen is de Kinderweide the place to be. Ouders genieten van een drankje op het naastgelegen terras.

Benieuwd naar alle leuke kinderworkshops? Klik dan hier.

🌿 Boer Ayoub aan het woord
Ayoub (1997) is een vrolijke jongen, opgegroeid in Amsterdam-Oost. Hij wist vanaf de middelbare school dat hij boer wilde worden; een ongewone keuze voor een stadse jongen. Het was niet gemakkelijk om een stage te bemachtigen voor zijn opleiding maar dat hield hem niet tegen. Zijn doorzettingsvermogen en positiviteit zorgde ervoor dat hij die stageplek kreeg en met vlag en wimpel zijn opleiding aan de landbouwschool afrondde.

Nu gebruikt hij deze positieve instelling om anderen te inspireren. Op een speelse manier deelt Ayoub op zaterdag 20 augustus zijn kennis en ervaringen en neemt hij jou mee in hoe hij zijn droom – een eigen boerderij – probeert te verwezenlijken.

Laat je inspireren door zijn bijzondere verhaal en stel na afloop al jouw vragen aan Ayoub!

Kaartjes kosten €5,- en zijn hier verkrijgbaar.

🌿 Maak een rondvaart op Aeltje
Één van de laatste projecten waar Frans baron van Verschuer zich sterk voor maakte, was de restauratie van Aeltje. Maak tijdens de Landgoedfair een rondvaart over rivier de Linge op de ruim 100 jaar oude boltjalk, vernoemd naar de dochter van de voorlaatste abt van het klooster Mariënweerd waaruit het landgoed is ontstaan.

Bewonder het boothuis, vaar langs Molen de Vrijheid en leer, terwijl je geniet van prachtig uitzicht op het water, meer over de geschiedenis van Aeltje en het landgoed. Prijs: €15,- incl. glaasje landgoedsap.

Kaartjes bestel je vooraf in onze online ticketshop en zijn alleen geldig i.c.m. een entreeticket.

Terug naar overzicht