16 februari 2023

Opnieuw Green Key Goud behaald!

Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt Green Key Goud 2023!

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland met circa 700 gecertificeerde bedrijven. Aan dit keurmerk kun je zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Hiermee gaan wij net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Wij zorgen graag voor het landgoed en alles wat daarop leeft.

De akkerbouw en veeteelt op Heerlijkheid Mariënwaerdt is sinds 2005 volledig biologisch, zonder gebruik van onnodige chemicaliën of medicijnen. Vanzelfsprekend werken onze chefkoks zoveel mogelijk met biologische producten van eigen oogst, naast erkende producten uit de nabije omgeving. Puur, lokaal en eerlijk, dát proef je.
In onze keukens scheiden we afval en om verspilling van voedsel te voorkomen houden we rekening met de portionering, zo gooien we zo min mogelijk eten weg.

De mogelijkheden om op een duurzame en bewuste manier te ondernemen zijn legio. Daarbij hoeven we tegenwoordig zeker niet meer aan comfort in te leveren. Zo maken onze locaties gebruik van 100% ledverlichting en groene stroom en vervoeren we met goupils (elektrische wagentjes) servies, tafellinnen en glaswerk van en naar de verschillende locaties. Gasten met elektrische auto’s komen we tegemoet met oplaadpalen.

Al onze inspanningen zijn opnieuw beloond met het hoogste – gouden – Green Key certificaat. En daar zijn we erg trots op!

Meer informatie? Of op zoek naar een unieke, duurzame locatie voor uw vergadering of (bedrijfs)evenement? Neem dan contact op met Eveline van Grootel of Ilse van Gaal via locaties@marienwaerdt.nl of 0345 – 68 70 10.

Terug naar overzicht