11 januari 2024
Bereid jij deze winter een hartverwarmende runderstoof vol Landgoedproducten?
Niets is gezelliger dan de keuken vullen met de heerlijke geur van langzaam sudderend comfortfood. Voor een onvergetelijk maal is een smaakvolle runderstoofpot de perfecte keuze! Deze hartverwarmende schotel – ook wel Estouffade de boeuf genoemd – doordrenkt met rijke kruiden en sappig mals rundvlees, brengt de hele familie samen. Laat je verwennen door de eenvoud van dit recept, dat is bedacht door de chef-kok van landgoed Mariënwaerdt Djon Okkerse. Hij weet traditionele recepten steeds weer om te toveren tot eigentijdse verrassingen, waarbij in dit geval de tomaten- en uienchutneys van landgoed Mariënwaerdt deze runderstoof een unieke smaak geven!
Estouffade de boeuf
(Voor 4 personen)
Ingrediënten:
· 200 g katenspek
· 3 uien, in grove stukken
· 1 kg rundvlees* in plakken
· 2 eetlepels bloem
· Peper en zout
· 200 g Mariënwaerdt uienchutney*
· 200 g Mariënwaerdt tomatenchutney*
· 200 ml runderfond
· 750 ml La Trappe dubbel
· 300 g gesneden groenten (prei, ui, wortel)
· 2 laurierbladeren
* Verkrijgbaar bij de Landgoedwinkel
Bereidingswijze:
- Snijd de wortel in plakjes, de prei in ringen en de ui in blokjes.
- Bak het spek samen met de uien aan in een braadpan.
- Haal het spek en de ui uit de pan en leg dit even apart. Bak vervolgens het rundvlees in dezelfde braadpan aan.
- Strooi er twee flinke eetlepels bloem over en laat even garen. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe (de chutneys, het bier, fond en de laurierblaadjes) en voeg ook de uien en het spek weer toe.
- Laat het geheel minstens 2 uur zachtjes stoven.
- Laat het geheel afkoelen en verwijder het gestolde vet.
- Verwarm het gerecht voor het serveren nog eens 30 minuten.
Tip: Serveer de estouffade met vers brood, aardappelpuree of gekookte aardappelen.
P.s. Nog wat chutney over? Geen probleem. Na afloop van het diner tover je als dessert heel gemakkelijk een kaasplankje vol (h)eerlijke, biologische landgoedkazen* op tafel en gebruik je de chutneys als verfrissende kaasdips!
Bestel onze chutneys snel en eenvoudig of kom langs in onze Landgoedwinkel (Oude Waag 21, Beesd).
Meer nieuws en events
De Kloosterroute is een ambitieus project dat zijn oorsprong vindt in het idee van Frans en Nathalie van Verschuer en...
Let op: tijdens Wheel Mariënwaerdt van 13 t/m 15 september 2024 is de MTB-route deels niet bereikbaar. Meer over Wheels...
Beesd – De eerste graafwerkzaamheden voor de aanleg van een permanente mountainebikeroute op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt zijn gestart. Het is...