25 september 2023

Walnoten rapen & taart eten op de Notenlaan!

Vier de herfst met ons mee!

Zodra de bladeren beginnen te verkleuren en de lucht gevuld is met de heerlijke geur van herfst, komt onze Notenlaan tot leven. Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober vieren we daarom de herfst op de Notenlaan. Vier jij het met ons mee?

Stel je voor: de bomen gehuld in warme tinten rood, oranje & geel en een tapijt van ritselende bladeren onder je voeten. Overal om je heen zijn walnoten te vinden, klaar om geraapt te worden. Bij onze mobiele foodtruck kun je genieten van een landgoedsapje of onze walnotentaart. Zin in iets warms? We serveren ook koffie en thee én onze huisgemaakte pompoensoep! Voor onze jonge bezoekers hebben we een herfstbingo klaarliggen, kan er tussen 10:00 en 12:00 uur gratis geschminkt worden, is er een heuse herfstquiz vol leerzame feitjes én houden we een kleurwedstrijd waarmee een heus poffertjesdiner gewonnen kan worden!

Meer weten? Lees er hier alles over!

Walnoten rapen? Tip!

Het walnotenseizoen is aangebroken. Kopen kan, maar veel leuker is het om zelf de noten te rapen! Op onze bekende Notenlaan, die met talloze walnotenbomen de noordwestelijke entree van ons landgoed vorm, raap je – vooral na een dag met veel wind – zo een zak vol. Trek handschoenen aan om zwarte vingers te voorkomen, neem een grote emmer of tas mee en je kunt aan de slag! Noten geraapt? Was deze goed, maak ze schoon, laat ze drogen en bewaar ze op een koele, droge plek!

P.s. De oude barones gebruikte de noten voor haar beroende walnotentaarten, die nog altijd volop verkocht worden in onze Landgoedwinkel. Het (familie)recept voor de taart blijft natuurlijk geheim maar we geven je graag een tipje van de sluier: er zit een overheerlijke karamel van suiker, grofgehakte walnoten en room in…

Terug naar overzicht