25 april 2023

Historische wandeling – Dag van het Kasteel 29 mei 2023

De geschiedenis van Heerlijkheid Mariënwaerdt gaat terug tot 1129 met de stichting van een Norbertijner abdij. Leer meer over de historie van het eeuwenoude landgoed tijdens een historische wandeling op maandag 29 mei. Het thema voor dit jaar luidt ‘Upstairs, downstairs’ en staat in het teken van het personeel van kastelen en buitenplaatsen. Wie werkten er vroeger op Mariënwaerdt en hoe leefden zij? Dit én meer leer je tijdens de wandeling. 

Bestel hier jouw tickets

Na ontvangst in Het Koetshuis, met koffie en de befaamde appel- of walnotentaart, start de wandeling. 

Wandel langs vier markante plekken waar een gids je opwacht en je vol enthousiasme meer vertelt over de desbetreffende locatie. Je bezoekt o.a. de entree van Het Grote Huis (waar je meer leert over de Oude Refter en Linnenkamer), de gedenksteen van de voorlaatste abt Petrus van Zuyren, de historische moestuin en het naastgelegen Parkbos. 

De wandeling kost €10,- incl. ontvangst met koffie & taart en start op drie verschillende tijden:

  • 10.00 – 11.00 uur
  • 12.00 – 13.00 uur
  • 14.00 – 15.00 uur 

Tip: Bestel een goedgevulde picknickmand!
Maak jouw dag op het landgoed compleet (én extra romantisch) met een goedgevulde picknickmand. Neem een kleedje mee, plof neer onder de eeuwenoude walnotenbomen en geniet van (h)eerlijke huisgemaakte producten. Wat zit er in de picknickmand? O.a. huisgemaakte cake met lemon curd, belegde wraps, quiche uit eigen bakkerij, seizoensfruit en een fles landgoedsap. Bestel de picknickmand 24 uur vooraf voor slechts €22,50 p.p.

De picknickmand kan worden opgehaald bij restaurant De Stapelbakker op slechts 5 minuten afstand (met de auto) van Het Koetshuis.

Bestel hier jouw tickets

Terug naar overzicht