30 mei 2023

We zijn het meest romantische landgoed van Nederland!

Hoera, we hebben gewonnen! Mariënwaerdt is verkozen tot meest romantische landgoed van Nederland!

Maandag 29 mei, tijdens de landelijke dag van het Kasteel, maakte een onafhankelijke jury bekend dat wij de gelukkige winnaar zijn geworden van het geldbedrag van €15.000,- en van de prachtige titel ‘Meest romantische landgoed van Nederland.’

Om klokslag 14:30 uur werd bij de drie finalisten van de publieksprijs een waardecheque uitgereikt. Op Mariënwaerdt ontving Lotje van Verschuer deze uit handen van jurylid Mildred Nijhove, trouwambtenaar en bekend van tv-programma ‘Married at First Sight’. De prijsuitreiking vond plaats bij het Koetshuis. Op deze ‘romantische’ plek worden jaarlijks zo’n 60 bruiloften gevierd. Tijdens een woeste storm in februari 2022 liep dit monumentale gebouw echter veel schade op. Het geldbedrag zal gebruikt worden om deze schade te herstellen.

We zijn erg dankbaar voor deze prijs en willen de Vriendenloterij en Stichting Dag van het Kasteel bedanken voor het mogelijk maken van deze publieksprijs. En het aller belangrijkste: we willen iedereen die op Mariënwaerdt heeft gestemd onwijs bedanken. Dat maar liefst 2.088 mensen op ons hebben gestemd maakt ons enorm trots en blij. Iedere dag werken wij hard aan de instandhouding van het landgoed en deze prijs voelt dan ook als een kroon op ons harde werk.

Terug naar overzicht