22 mei 2024

Alle informatie over de mountainbikeroute op Mariënwaerdt

In 2020 namen Frans baron van Verschuer en wethouder R. van Stappershoef het initiatief voor een MTB route over Mariënwaerdt. In 2023, na het overlijden van Frans van Verschuer, werd begonnen met de aanleg van een MTB route. Op vrijdag 24 mei om is de route officieel geopend. Heerlijkheid Mariënwaerdt wenst je veel mountainbike plezier!

Voor het mountainbiken op Mariënwaerdt is vanaf 1 juni 2024 een Mariënwaerdt MTB vignet verplicht. Deze kan hier worden besteld.

– Vignet voor 1 dag: €5,50
– Vignet 2024: €10,-
– Vignet: 2025: €17,- (verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2024)

De MTB Trail bestaat uit twee routes die aan elkaar gekoppeld zijn en een route voor junioren:
– Rood: Mariënwaerdt Hoog route: loopt tussen de spoorlijn en de rivier de Linge (ca. 12 km).
– Blauw: Mariënwaerdt Laag route: loopt noordelijk tussen de spoorlijn en de Zeedijk (ca. 14 km).
– Groen: Junioren route (ca. 6 km).

Let op: alle trails zijn in één richting, volgens de pijlen, af te leggen.

Op de knooppunten waar u wandelaars en verkeer kunt kruisen staan waarschuwingsborden. Matig hier uw snelheid voor ieders veiligheid. Langs de gehele route staan paaltjes met nummers: in geval van nood kan aan hulpdiensten het nummer worden doorgegeven om geen tijd te verliezen met zoeken.

Achter de buitenbar van restaurant de Stapelbakker hebben we een Bike Cleaner geïnstalleerd. Tegen betaling (pin) kan hier gebruik van worden gemaakt.

Let op: vignet verplicht!
Er zijn twee vignetten: voor één jaar (van 01-05-2024 t/m 31-04-2025) of voor één dag. Een (digitaal) dagvignet wordt gekocht voor de dag waarop het gebruikt wordt, de datum op de factuur is de datum waarop het vignet geldig is. De factuur dient u te tonen wanneer de toezichthouder u daarnaar vraagt. Heeft u een vignet voor een jaar besteld? Dan ontvangt u deze binnen 4 werkdagen. Plak het vignet zichtbaar op uw fiets of helm om onnodige controle te voorkomen. Heeft u het jaarvignet nog niet ontvangen? Zorg dan dat u een aankoopbewijs bij u hebt. Bij controle dient u een legitimatiebewijs te tonen. Wanneer u bij controle niet in bezit bent van een geldig Mariënwaerdt MTB vignet riskeert u een boete.

Tot en met 16 jaar heb je geen vignet nodig. Zorg wel dat je een ID kaart bij je hebt!

Mariënwaerdt is opengesteld voor wandelaars. Voor het onderhoud van de wandelpaden wordt een subsidie ontvangen. De MTB route en de natuur rondom de route worden onderhouden uit de opbrengsten van de vignetten, daarmee houden we de MTB route in topconditie.

Het Mariënwaerdt MTB vignet en de digitale routekaart zijn hier online te verkrijgen of, tijdens openingstijden, bij de Landgoedwinkel, Oude Waag 21, Beesd.

Terug naar overzicht