23 maart 2024

Pinksterweekend – Dag van het Kasteel 19 & 20 mei 2024

Vier Pinksteren op Heerlijkheid Mariënwaerdt en (ver)dwaal door de historische moestuin en kelders van Het Grote Huis.

Op beide dagen is onze Abtsbouwing van 10.00 – 17.00 uur geopend voor koffie, bier, fris, taart en hartigheden. Speciaal voor de kids… een goedgevulde knutseltafel en speelgoed. De Abtsbouwing is een voormalige boerenhoeve mét terras in het historische hart van het landgoed die in 2023 volledig is omgebouwd tot feest- en vergaderlocatie. Plof neer op het terras en geniet van fluitende vogels en natuur, omringd door historie.

– Bekijk hier het programma –

Zondag 19 mei 2024 – Eerste Pinksterdag
(Ver)dwaal op eigen gelegenheid door de historische moestuin van Het Grote Huis en verwonder je over het 19de-eeuwse ontwerp dat is gebaseerd op de oude kloostertuin met zijn principes van vruchtwisseling. Er is een gids beschikbaar voor al jouw vragen! 
Gratis 

Maandag 20 mei 2024 – Tweede Pinksterdag
De geschiedenis van Heerlijkheid Mariënwaerdt gaat terug tot 1129 met de stichting van een Norbertijner abdij. Leer meer over de historie van het eeuwenoude landgoed tijdens een historische rondleiding op Tweede Pinksterdag.
Je bezoekt tijdens de rondleiding o.a. de entree van Het Grote Huis (waar je meer leert over de Oude Refter en Linnenkamer), de gedenksteen van de voorlaatste abt Petrus van Zuyren, de historische moestuin en het naastgelegen Parkbos. Een gids vertelt je vol enthousiasme over de historie van het landgoed en de desbetreffende plekken. Bestel hier jouw tickets

De rondleiding kost €9,50 per persoon en start op de volgende tijdstippen:
– 11.00 uur
– 12.00 uur
– 14.00 uur
– 15.00 uur

Kinderen tot 17 jaar mogen gratis deelnemen aan de rondleiding. Voor kinderen vanaf 17 jaar dient een entreebewijs te worden besteld.

Met jouw deelname aan de rondleiding draag je bij aan de instandhouding van het landgoed.

Ontvangst en start rondleidingen: De Abtsbouwing. Navigatieadres: ’t Klooster 5, 4153 RR Beesd (Passeer de slagbomen en parkeer na 200 meter gratis naast de Abtsbouwing).

Terug naar overzicht